Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca a fost ales secretar general național la PMP si va gestiona organizarea Congresului convocat pentru a alege o alta conducere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele județean al PMP, Ionuț Simionca a fost ales secretar general interimar al partidului, care se pregătește de un congres extraordinar în februarie, convocat de majoritatea filialelor, care vor schimbarea lui Diaconescu din fruntea partidului. 

Simionca a fost ales în 12 ianuarie în Colegiului Național al PMP, în care au participat 44 de membri din 69  și spune că a contat scorul filialei sale la ultimele alegeri, în desemnarea sa. Despre ședința în care s-a decis un congres în 19 februarie și la care au participat 44 din 69 de membri, președintele  Cristian Diaconescu și susținătorii săi spun că nu a fost statutară, fiind contrazis de fostul președinte Eugen Tomac și de majoritatea filialelor. După alegerea sa de grupul majoritar, Simionca a scris pe facebook că obiectivele lui sunt organizarea în cele mai bune condiții a Congresului: ”Sunt un politician echilibrat și rațional, astfel că, pe perioada exercitării acestei funcții, obiectivele mele sunt legate de organizarea în cele mai bune condiții a Congresului PMP din 19 februarie pentru alegerea unei noi conduceri”.

Simionca a dat asigurari că noua funcție nu înseamnă ca va sta departe de bistrițeni și că rămâne implicat în problemele locale: ”Românii, în general, și bistrițenii, în mod particular, se confruntă cu probleme extrem de complexe pe care nu le pot depăși singuri. Îmi doresc ca PMP să fie vocea lor și, în același timp, să fie partidul care să livreze soluții și să pună presiune pe actualii guvernanți pentru rezolvarea crizelor din energie, economie, sănătate, educație, din societatea românească.

Rămân implicat în viața locuitorilor și comunităților din județul Bistrița-Năsăud. Încrederea pe care aceștia mi-au acordat-o la ultimele alegeri mă onorează, mă motivează și mă obligă să lupt mai departe pentru ei.

De altfel, am fost ales secretar general interimar al PMP pentru scorul pe care l-am obținut la ultimele alegeri, PMP Bistrița-Năsăud ocupând primul loc între organizațiile partidului de la nivel național” a mai scris Simionca

Acuze reciproce în PMP-ul național

Partidul Mișcarea Populară pare sa se fi scindat între doua tabere, una în jurul președintelui Diaconescu si o alta formată din liderii majorității filialelor. După ședința Colegiului Național la care Diaconescu nu a oparticipat , desi se afla in clădirea partidului în care s-a ținut, presedintele PMP a acuzat pe facebook un puci si o convocare nestatutară. Replica europarlamentarului Eugen Tomac fostul presedinte a fost data tot pe facebook: ”  Nu am participat la niciun puci. În schimb, da, am participat săptămâna aceasta la o şedinţă a PMP, convocată la iniţiativa a 46 de lideri ai PMP. De ce? În primul rând, pentru că PMP nu a mai avut o şedinţă de partid de mai bine de două luni, ori acest aspect este inadmisibil în rândul unei structuri politice, mai ales că după PSD şi PNL suntem partidul cu cei mai mulţi reprezentanţi în administraţia locală. De asemenea, am fost şocat că, deşi domnul preşedinte al PMP era în sediul central al partidului în care avea loc reuniunea a 70% din liderii partidului, a ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală. Această abordare, pe care nu am înţeles-o şi nu o voi înţelege niciodată, ne-a determinat pe mine şi majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou Congres”, a scris Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu