Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Toate școlile din Bistrița-Năsăud încep în format fizic semestrul II. Prezența la scoală cuplată acum la gradul de ocupare a spitalelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Toată lumea merge la școală începând de luni și în Bistrița-Năsăud, iar criteriul incidenței cuplat cu gradul de vaccinare al personalului dintr-o scoală nu mai este valabil. După ce incidența a crescut peste 3 în multe UAT-uri din România si  prezența în școli urma să se stabilească în funcție de cât de vaccinat e personalul unității școlare, autoritățile naționale au dat-o la întors și au stabilit un alt criteriu, anunțat ieri seară. Astfel astăzi ministrii educației si cel al sănătății, Sorin Câmpeanu și Alexandru Rafila au semnat un ordin comun prin care au cuplat de data aceasta deschiderea școlilor de gradul de încărcare al spitalelor, respectiv de procentul de 75 % calculat în fiecare zi de joi.

Inspectorul școlar general, Aurelia Dan a scris pe facebook vineri seara că județul este sub 75% conform celor anunțate de Direcția de Sănătate Publică și că toate unitățile e învățământ încep semestrul al -2-lea cu prezență fizică :  ”Începând de luni, 17 ianuarie 2022, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară cu prezenta fizica sau online, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS COV 2.Potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publica, rata de ocupare la nivel județean este sub 75%, ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din județul BN vor începe semestrul al II lea în format fizic”.

Potrivit surselor Bistrita Express gradul de ocupare în județ a Spitalului Județean este de 49 %

Share.

About Author

Lasă un comentariu