Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi adolescenți au murit duminică seara după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren. A fost cod roșu de intervenție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tragedia duminică noaptea în Miceștii de Cîmpie după ce o mașină a fost izbită de tren la o trecere de nivel cu calea ferată. Doi adolescenți, unul de 13 și altul de 15 ani, pasageri pe bancheta din spate au murit pe loc după ce trenul a izbit mașina în care se aflau. Alți . În mașina condusă de un bărbat de 40 de ani din Mureș se mai afla un pasager adult. Ambii adulți au scăpat fără răni serioase și au iesit singuri din masina, proiectată într-un șanț cu escoriații și atac de panică . Ei au fost transportați la UPU Mureș, informează ISU BN.

Potrivit ISU Bistrița Năsăud cei doi copii aveau leziuni incompatibile cu viața atunci când au ajuns la fața locului echipajele Smurd si numeroasele ambulante trimise în zonă după ce Prefectura a activat cod roșu de intervenție, cod dezactivat după o jumătate de oră.

Autoturismul era condus de un bărbat de 32 de ani, din Sânpetru de Câmpie județul Mureș, care se pare că n-a oprit la bariera semnalizata doar cu crucea Sfântului Andrei, adică marcaj fara semnalizare luminoasa sau audio.

”Atât șoferul autoturismului cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.” a transmis poliția.

Cod roșu pe repede înainte

ISU a încercat sa explice de ce a fost activat codul roșu de catre prefectul Mica Oprea, care potrivit comunicarii facute de Instituția Prefectului  i-a trimis în zonă, pe rând pe cei doi subprefecți, pe Ioan Zagrean si la 20 de minute diferență pe Decsei Attila: : ”Din cauza numărului mare de persoane aflate în tren (20), pentru optimizarea misiunii de răspuns la nivelul județului s-a activat Planul Roșu de Intervenție. Toate persoanele aflate în tren au fost evaluate din punct de vedere medical și din fericire niciuna nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. La această oră Planul Roșu este dezactivat. Echipajele operative au intervenit cu 1 autospecială de stingere, cu modul de descarcerare, 1 autospecială de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță de terapie intensivă mobila și 1 ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță” informează ISU.

Share.

About Author

Lasă un comentariu