Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Campanie pe ”De clic”de la Bistrița împotriva finanțării din bani publici a sportului profesionist. Județul plătește 15000 de euro lunar unei singure jucatoare de la Gloria.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O campanie care strânge semnături împotriva finanțării sportului profesionist din banii alocați de autoritățile locale a fost demarată astăzi pe Declic.ro de la Bistrița, de fostul consilier local, primul primar al Bistriței  și activist civic, Adrian Florin Chereji. Acesta crede și că banii autorităților locale pentru sport ar trebui sa meargă către finanțarea sportului de masă și nu către alimentarea unor salarii din ce în ce mai mari a unor jucători profesioniști cu performanțe care se dovedesc modeste.

A doua cea mai scumpă jucatoare si un fost antrenor, cel mai scump din România, numai în 2021 

Chereji face trimitere,  la situația de la echipa de handbal Gloria 2018 Bistrița, finanțată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Despre una din jucatoarele echipei, internaționala Alexandrina Barbosa s-a aflat chiar în ultimele zile ale anului trecut  că este plătită cu al doilea cel mai mare salariu din România, 15000 de euro lunar. Informația a devenit publică atunci antrenorul Radu Voina  a declarat pentru Digi Sport că i se par exagerate salariile primelor două jucătoare cel mai bine plătite din Liga Florilor, Cristina Neagu și Alexandrina Barbosa, printre cele mai bine plătite salarii din lume, potrivit acestuia, în condițiile în care sunt plătite din bani publici. ” Având în vedere că e din bani publici, e puțin exagerat. România plătește cele mai mari salarii din lume la handbal”  a declarat atunci Radu Voina pentru Digisport.

Clubul finanțat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, CS Gloria 2018 a achitat timp de câteva luni și salariul celui mai bine plătit antrenor din România, Kim Rassmusen, care potrivit informatiilor date publicității de ProSport.ro  în septembrie 2021 ar fi încasat 8000 de euro lunar. Danezul a fost antrenorul echipei bistrițene în perioada aprilie- finalul lunii noiembrie 2021, fiind îndepărtat, cel mai probabil  din cauza rezultatelor modeste ale clubului bistrițean.

Ce spune Chereji?

Petiția ”Opriți Finanțarea Sportului profesionist cu bani publici”  inițiată de Adrian Florin Chereji precizează și că cetățenii ar trebui consultați în privința a ceea ce se întâmplă cu banii publici: ” Concret în județul Bistrița-Năsăud: echipa de handbal feminin finanțată de Consiliul județean se bazează, în mare parte, pe jucătoare cu un palmares impresionant, cu salarii pe măsură, dar aflate la sfârșitul carierei. Situația este păguboasă deoarece se cheltuiesc sume foarte mari de bani pentru performanțe modeste și fără o perspectivă de dezvoltare a mișcării sportive în Bistrița-Năsăud. Este o situație similară, la scară mai mică, cu situația handbalului(a sportului în general) la nivel național. Salarii dintre cele mai mari din lume și performanțe din ce în ce mai modeste. De ce este important? Pentru că sunt bani publici, cetățenii trebuie să fie consultați. Ar fi mult mai benefic să se investească fondurile publice alocate mișcării sportive spre două direcții:
1. Sportul de masă, cu beneficii certe, dovedite, asupra sănătății populației.
2. Echipele de juniori care să constituie baza de selecție pentru sportul de performanță” . Citiți textul petiției adresată Consiliului Județean Bistrița-Năsăud:

OPRIȚI finanțarea sportului profesionist cu bani publici

Alte trei jucatoare cu cotă

Chiar în ziua în care Chereji a inițiat petiția, presedintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a anunțat că trei noi jucătoare cu experiență internațională se alătură lotului: ” Este vorba despre coordonatorul de joc Cristina Laslo, interul stanga Bianca Bazaliu și portarul Yulia Dumanska, toate având în palmares performanțe notabile, iar noi credem că aportul lor la succesul echipei de suflet a bistrițenilor va fi unul determinant” a scris Radu Moldovan intr-o postare pe facebook.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu