Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două botezuri, un majorat și o petrecere sparte de jandarmi în weekend. Oamenii habar nu aveau ca nu pot organiza petreceri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița, cu 5,5 rata de incidență a cazurilor COVID are interdicție la petreceri, așa cum au toate orasele si comunele cu incidența peste 3 la mia de locuitori în stare de alertă. Pentru că rata de incidență a crescut exploziv în doar câteva zile oamenii nu știu, n-au primit informații  sau au preferat să ignore interdictia de a organiza și participa la petreceri colective .

Nu mai puțin de patru evenimente au fost întrerupte de  jandarmi și polițiști. în acest weekend, informează Jandarmeria BN. Organizatorii s-au ales cu amenzi de 3000 de lei fiecare, minimum de amenda din legislația.  ”Două botezuri și un majorat organizate în cursul zilei de sâmbătă, 15 ianuarie 2022, în municipiul Bistrița, chiar dacă în această perioadă petrecerile sunt interzise conform măsurilor dispuse de către autorități în actualul context epidemiologic. Jandarmii i-au sancționat pe organizatori cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei. (câte 3.000 de lei fiecare) Totodată, duminică 16 ianuarie a.c., un alt agent economic a organizat un eveniment și ca urmare a fost sancționat de către jandarmi cu 3.000 de lei amendă.” a informat Inspectoratul Județean de Jandarmi. IJJ reaminteste si ca amenzile pornesc pentru petreceri organizate atunci cand incidenta a depasit pragul încep de  la 3000 de lei dar pot ajunge si la 15000 de lei.

Jandarmii au dat sanctiuni pentru neverificarea certificatului verde, dar si pentru nepurtarea măștii

Jandarmii au dat cu totul  în acest sfârșit de săptămână 140 de amenzi în valoare de 21500 de lei atât pentru nerespectarea măsurilor de protecție, cât și pentru cerșetorie:

”La acest sfârșit de săptămână au fost verificate un număr de 111 societăți comerciale, gări, stații de alimentare cu carburant, autogări, operatori economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, spații comerciale aglomerate și 12 restaurante, fiind legitimate 299 de persoane.

În perioada de referință au fost aplicate 140 de sancțiuni în valoare totală de 21.500 lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (lipsa măștii de protecție), cerșetorie și consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat.” transmite IJJ.

 

O amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic licențiat în domeniul jocurilor de noroc, deoarece a permis accesul în incintă fără a verifica certificatul Covid al unor clienți.   Deși figura în carantină în localitatea Pintic –un bărbat a fost depistat de către jandarmi pe o stradă din Bistrița!

Sâmbătă 15 ianuarie a.c., pe o stradă din municipiul Bistrița a fost depistat un bărbat care a părăsit adresa de domiciliu deși se afla în carantină. Bărbatul trebuia să se afle în localitatea Pintic, dar acesta se afla de fapt la cumpărături motivând oamenilor legii că se află în căutarea unei farmacii.

Share.

About Author

Lasă un comentariu