Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lider județean al USR îi bate obrazul președintelui Iohannis în cazul premierului Ciucă: ”așteptăm toleranța zero la plagiat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele județean al USR, fostul subprefect Lorant Toth a reacționat la scandalul acuzațiilor de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă, scriind pe pagina sa de facebook că așteaptă acum reacția din partea președintelui Iohannis,  cel care la scandalul similar în care a fost implicat un alt premier, Victor Ponta vorbea de toleranță zero față de plagiat.

Lorand Toth a notat pe facebook că nu are cine știe ce așteptari, dat fiind dublul standard  practicat în discursul public de mai multe ori de președintele României:  .  ”Aștept toleranța zero a domnului președinte Iohannis față de plagiat, deși ne-a demonstrat în ultima vreme că noțiunea de “dublul standard” este ceva normal pentru el” . Despre scandalul în care e implicat premierul,  fostul subprefect a scris: ”Oricum domnul prim ministru Ciucă este un afront și o jignire pentru cei care se încăpățânează să facă doctorate pe bune în această țară.Vechea clasă politică nu se dezminte, și ori cât de mult ar mima reforma, tot la vechile metehne se întoarce” . De altfel majoritatea liderilor USR, de la Dacian Cioloș, Dan Barna au avut reacții la scandalul de plagiat al tezei de doctorat în care este implicat premierul în funcție, cerându-i acestuia demisia.

Scandalul a izbucnit, reamintim, după dezvăluirea făcută de ziarul Pressone.ro sub semnătura jurnalistei Emilia Șercan. Academia Națională de Apărare a anunțat astăzi că verifică teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, ca urmare a cererii acestuia dar și și ca reacție la dezvăluirile din presă.

Ce mesaj a transmis Administrația Prezidențială la cererea presei

La cererea presei Administrația Prezidențială a declarat marți seara  : Preşedintele Klaus Iohannis îşi menţine poziţia reiterată în nenumărate declaraţii publice privind combaterea fenomenului plagiatului şi importanţa integrităţii academice. Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”, arată şeful statului în poziţia transmis de către Administraţia Prezidenţială.

Tot marți seara Lorand Toth a publicat pe facebook și ultima glumă  legată de acuzele legate de plagiatul premierului, scriind: ”Pastila de seară, via USR Tineret”:

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Dupa unele opinii, premierul Ciucă acuzat de plagiat in teza sa de doctorat, nu mai are decât o singură variantă onorabilă: demisia, asa cum tocmai el i-a cerut-o acum o lună si ceva lui Florin Roman care nici măcar nu a plagiat un doctorat.
    Orice zi în care dl. Ciucă rămâne în fruntea executivului ne face de rușine în rândul țărilor civilizate. Acolo unde frauda și impostura academică te descalifică…

Lasă un comentariu