Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Certificatul verde expiră din 1 februarie pentru cei care nu si-au făcut doza booster la 9 luni de la rapel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Persoanele care nu și-au făcut în termen de 9 luni de la rapel, a treia doză,  din vaccinul anti Covid rămân fără certificat digital din 1 februarie. Potrivit ministrului sănătății, Alexandru Rafila, România este obligată să aplice o directivă europeană, iar data aplicării este 1 februarie, pentru toți cei care au depășit 9 luni de la rapel.

Ministrul Rafila a recomandat la Europa FM tuturor celor care au  mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi să-și facă doza booster până la 1 februarie

S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a spus ministrul  Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

 

 

Share.

Lasă un comentariu