Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum arată noua schemă de compensare din 1 februarie? Guvernul a publicat draftul OUG-ului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordonanța de urgență care rescrie regulile compensării si plafonării la energie a fost publicată astăzi pe site-ul Guvernului, deocamdată în stadiu de proiect, pentru ca are nevoie sa rămână în dezbatere publică înaintea adoptării într-o ședință care va avea loc cel mai probabil de săptămâna viitoare.

După adoptare ordonanța ar urma sa se aplice pentru acest sezon rece, dar cu începere din 1 februarie, si va viza nu numai consumatorii casnici, ci și IMM-urile și companiile, însă cu alte niveluri de plafonare.

Pentru consumatori casnici, plafoanele de preț vor scădea, iar pragul de consum pentru care se pot acorda vor creste.

Astfel la energie electrică preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 0,8 lei/kWh, față de 1 leu/kWh cat este în prima varianta de plafonare, iar plafonul de consum e stabilit din 1 februarie la 500 de kw/h față de 330 cât era acum.

De asemenea clienţii casnici primesc o compensaţie unitară în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, în cazul energiei electrice.

La gaze naturale preţul final facturat al gazelor naturale se plafonează la cel mult 0,31 lei/kWh, de la 0,37 lei/kWh iar pragul pentru care se acordă compensarea va fi fixat la 1.500 de metri cubi de la 1.000 de metri cubi, anterior.

Pentru gaz clienții casnici priemesc o compensaţie de cel mult 40% din valoarea componentei preţului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar față de 33%.

Și firmele precum si instituțiile vor beneficia , în februarie și martie, de compensații. Astfel prețul final la electricitate va fi compensat la electricitate la 1 leu/kw si 0,37 lei la gaze.

ORDONANTA COMPENSARE ENERGIE-PROIECT

Share.

About Author

Lasă un comentariu