Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scandalul din PMP tranșat prin alegeri: Tomac reales președinte, Simionca e secretar general

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

PMP și-a încheiat conturile cu Cristian Diaconescu și echipa lui și l-a readus în funcție pe fostul președinte, europarlamentarul Eugen Tomac, după un congres extraordinar  care a avut loc sâmbătă 19 februarie. Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud a fost ales secretar general, după ce a asigurat o scurtă perioada interimatul funcției.

Practic Simionca a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului care l-a readus pe Tomac înapoi în conducerea partidului. Fostul președinte Cristian Diaconescu a încercat sa blocheze în instanță congresul din 19 februarie, însă tribunalul București i-a respins cererea.

Moțiunea câștigătoare ”PMP-un nou început”

Eugen Tomac, care a candidat singur cu moțiunea ”PMP -un nou început” a recâștigat conducerea în PMP cu o majoritate de 421 din 456 de voturi ale delegaților. Doar 18 au fost împotrivă, 17 s-au abținut. ”În politică am învăţat un lucru esenţial pe care ni l-a spus cu multă îndemânare cel care a dat suflul acestui partid, că uneori eşti pus în situaţia de a face ceea ce trebuie, nu ceea ce îţi place. Nu ne aflăm în cel mai fericit moment al existenţei noastre politice, însă, vreau să nu uităm un lucru esenţial, într-o organizaţie politică întotdeauna au dreptate cei care prin mijloace democratice decid care este calea de urmat” a spus Tomac după ce a fost ales din nou în funcția din care a demisionat după ce partidul a ratat la mustață intrarea în Parlament.
Ionuț Simionca, presedintele filialei cu cel mai mare scor electoral la ultimele alegeri parlamentare, Cea din Bistrița-Năsăud, a transmis după alegerea în funcția de secretar: ”Le mulțumesc din suflet colegilor mei care m-au ales astăzi, la Congresul Extraordinar al Partidului Mișcarea Populară, în funcția de secretar general și îl felicit pe noul președinte al partidului, Eugen Tomac. Moțiunea pe care am susținut-o, „PMP – Un nou început pentru o Românie creștin – democrată”, a întrunit 421 de voturi, ceea ce reprezintă 92,3% din voturile exprimate la congres. În perioada următoare, trebuie să reconstruim, să ne reinventăm, să demonstrăm că încercările ne-au făcut mai înțelepți și mai buni. De noi depinde viitorul PMP! Mult succes, dragi colegi! Mult succes, PMP! Mulțumesc echipei PMP Bistrița-Năsăud!” a mai scris Simionca.
Share.

About Author

Lasă un comentariu