Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Senatorul Ovidiu Florean: ”Diana Morar l-a trădat pe Orban, i s-a garantat locul 1 pe listă în BN în 2024. Sighiartau va candida din Diaspora”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senatorul Ovidiu Florean susține că o mare parte din liberalii bistrițeni care au votat la ultimul congres al PNL cu Ludovic Orban vor adera în final la Forța Dreptei, partidul fondat de acesta, care începând de joi, 17 februarie a dobândit personalitate juridică, însă nu vor fi acceptați toți PNL-iștii. ”cei care l-au votat pe Cîțu n-au ce căuta”.

Florean, care este unui dintre cei 16 parlamentari fondatori ai noului partid susține că mulți aleși locali din Bistrița-Năsăud s-ar înscrie acum în noua formațiune politică, însă nu o fac deocamdată de teama de a nu-și pierde mandatul. El a afirmat  într-o emisiune la Bistrița Express Tv că acești aleși din PNL vor schimba macazul înaintea alegerilor locale din 2024, iar cei care nu se vor îndrepta spre Forța Dreptei, vor pleca la PSD: ” De ce ar mai candida pentru PNL? Ei știu că nu mai pot câștiga dacă vor candida din partea PNL(…)S-au făcut sondaje de opinie care arată asta. PNL e un partid compromis ireversibil” a mai susținut Ovidiu Florean. Senatorul de Bistrița-Năsăud, ales pe listele PNL,  a mai spus și că cei din Forța Dreaptă nu vor primi pe orice liberal în acest partid. ” Pe cei care au votat cu Cîțu din Bistrița-Năsăud nu-i primim” .

Întrebat ce s-a întâmplat cu  parlamentarii care l-au susținut până la Congresul PNL  pe Ludovic Orban, dar care nu l-au urmat în afara partidului, (circa două treimi din grupul susținătorilor) Florean a răspuns: ”au spus că vor să rămână să facă opoziție în PNL” dar și că unii se vor regăsi în Forța Liberală.

Despre deputata PNL de Bistrița-Năsăud, Diana Morar, una dintre cele înfocate susținătoare a lui Ludovic Orban în vremea Congresului liberal și chiar si după,  Florean a comentat: ” Nu am primi-o (nn în Forța Liberală)” Întrebat de ce, senatorul a răspuns că deputata l-ar fi trădat pe Orban și că ar fi făcut-o în schimbul promisiunii că va fi prima pe listele de deputați din județ, dacă rămâne : ” Pentru că a trădat. A venit în barcă cu noi, și a trădat. I s-a promis că va fi in 2024 cap de lista la PNL (nn  în județ) . Întrebat cine i-a promis aceasta poziție pe listele din alegeri Dianei Morar, Florean a răspuns: ” Nu stiu…  Cîțu.). Despre cel care a deschis lista la deputați, Robert Sighiartau, Florean a spus că are informații că nu va mai candida din județ, și ca va fi trecut cel mai probabil pe listele pentru Diaspora ale PNL.

Florean: ”s-a dus la Bucuresti și a inceput  să plângă pe acolo ca nu luăm senator, și ea nu intră”

Senatorul Florean susține și că a fost nevoit să schimbe locul cu o zi înainte pe listele parlamentare  după ce Diana Morar i-ar fi cerut asta lui Ludovic Orban, de teamă că nu prinde un loc in Parlament: ”  Domnul Orban a ajutat-o enorm, n-a meritat, cât a primit de la dl Orban..  A făcut-o secretar de stat, a făcut-o deputat.  Pai ea trebui sa fie locul 1 la Senat, n-ați știut. Eu eram locul 2 la Camera Deputaților si ea locul unu  la Senat,.  Și cu o zi înainte  sa completăm documentele la AEP am schimbat cererile. Pentru ca s-a dus la Bucuresti și a inceput  să plângă pe acolo ca nu luăm  senator, că va lua Sighiartau nu stiu cate mii de voturi si va intra si ea la deputați. Si m-a chemat Turc la el si mi-a spus : te duci 1 la Senat. Si am spus ok. Că stiam ca ies, ca am luat cât Diana Morar si Sighiartau la un loc” a mai spus senatorul Ovidiu Florean într-o emisiune la Bistrița Express Tv.

Urmăriți întreaga emisiune si alte declarații făcute de senatorul Ovidiu Florean la BistritaExpress TV:

Citește și:

Deputatul liberal, Diana Morar reacție demolatoare la adresa lui Radu Moldovan: ”și-a clădit cariera pe o succesiune de trădări și acum a acceptat să devină agent electoral pentru contracandidatul lui Ludovic Orban”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu