Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Bistriței, întâlnire în Republica Moldova cu oficiali locali: ”e nevoie de unitate mai ales în vremuri complicate.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evenimentele din Ucraina l-au prins pe primarul Bistriței, Ioan Turc în mijlocul unei vizite în Republica Moldova, chiar în ziua în care spațiul aerian al țării a fost închis. Turc a încercat sa-si respecte agenda de întâlniri stabilită cu mult timp înainte, și a ajuns la Chișinău   cu scopul declarat de a avea întâlniri și a stabili parteneriate.

S-a întâlnit totuși cu primarul din Ungheni, ambasadorul României în Republica Moldova  și cu Arhiepiscopul Chișinăului : ”În pofida evenimentelor tulburătoare la care asistăm cu toții, mi-am continuat drumul, încercând să îmi respect programul deja stabilit. La Ungheni, l-am întâlnit pe primarul orașului, dl. Alexandru Ambros, un veritabil patriot, dar și un foarte bun om de administrație. În prezent, prin bani europeni alocați direct, în Ungheni se derulează o serie de proiecte importante. Am convenit cu domnul primar că, în perioada următoare, vom avea o serie de colaborări de natură să apropie comunitățile noastre.

La Chișinău, am avut bucuria de a-l întâlni pe Înalt Preasfințitul Părinte Petru, arhiepiscopul Chișinăului și mitropolit al Basarabiei. Cu toate greutățile întâmpinate, sediul Mitropoliei se află într-un proces de restaurare cu bani de la Guvernul României. I-am mulțumit părintelui Petru pentru căldura cu care m-a primit și pentru lecția de acțiune și simțire românească, drept cadou oferindu-i cărți de religie și istorie.

Întrevederea cu excelența sa dl. ambasador Daniel Ioniță mi-a dat prilejul de a înțelege mai bine particularitățile Republicii Moldova în contextul geopolitic actual. Ambasada României ne va susține în demersurile de înfrățire și colaborare reală cu orașe și comunități de peste Prut.

Ținând cont de prelungirea ședinței Parlamentului moldovean, am stabilit că întâlnirea cu parlamentari ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Unității Naționale (PUN) va fi reprogramată” a scris primarul pe facebook din capitala Moldove, entru a încheia: ”nevoia de unitate, înclusiv prin angajamentul comunităților locale, nu cred că poate fi pusă la îndoială, mai ales în aceste vremuri complicate”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu