Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul Judetean BN: ”Refugiații din Ucraina au dreptul la gratuitate în sistemul public”. Au avut deja solicitări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bebeluș refugiat în Bistrița-Năsăud împreună cu mama sa din Ucraina a fost îngrijit în Spitalul Județean de Urgență pe secția de pediatrie, după ce aparținătorii săi au cerut ajutor. Micuțul, care s-a resimțit după lungul drum în frig, a fost primul beneficiar al  tratamentului în regim de asistență umanitară, gratuit, oferit de serviciile de sănătate din sistemul public din Bistrița-Năsăud. La aceste servicii medicale în regim de gratuitate în sistemul public au acces toți refugiații din Ucraina aflați pe teritoriul județului , a atras atenția managerul spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany într-o postare pe facebook. 

Un OUG dat zilele trecute de Guvernul României,  15/27.02.2022 a reglementat acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina și că ”TOȚI CETĂȚENII UCRAINENI refugiați pe teritoriul României, beneficiază de gratuitate în ceea ce privește serviciile medicale oferite de sistemul public de sănătate”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență a explicat pentru Bistrița Express că a făcut anunțul după ce  a primit foarte multe telefoane de la bistrițeni care găzduiesc refugiați ucraineni și care doreau sa stie care e regimul în care acestia beneficiaza de servicii medicale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu