Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lege inițiată de USR: ”Doctori pentru satele României!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un mare pas înainte pentru sănătatea publică din mediul rural: legea USR care aduce medicii mai aproape de românii de la sat a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, anunță USR printr-un comunicat de presă.

”Pornită din voluntariat și dorința unor medici specialiști tineri de a oferi asistență medicală celor care dintr-o mie de motive nu își permit să iasă din satul lor și să meargă la spitalul de la oraș, legea deputatului USR Tudor Pop le recunoaște munca și dă ocazia autorităților să urmeze acest exemplu de bună practică și să facă bine în propriile comunități. În peste 300 de localități din România nu există nici măcar un medic de familie.

Prin această lege, în aceste sate și nu numai vor putea fi amenajate ambulatorii mobile de specialitate în care oamenii vor beneficia de un control medical general pe an, controale de specialitate, analize medicale, medicamente din programele naționale de sănătate pentru bolnavii cronici și programe de educație pentru sănătate.

Legea are beneficii și pentru medicii care își vor desfășura activitatea în aceste ambulatorii: acum vor fi plătiți pentru munca lor. Finanțarea va fi asigurată anual de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu