Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Liberalii din BN au tranșat ”chestiunea Cîțu”.Un lider județean i-a anticipat debarcarea prin congres de acum o lună și jumătate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Florin Cîțu nu pare să aibă multe zile  în fruntea Partidului Național Liberal, iar debarcarea acestuia din funcția de președinte ar fi o chestiune, susțin lideri liberali, consultați de Bistrița Express. Scenariul debarcării ar fi unul care să vizeze o acțiune rapidă: dacă Florin Cîțu nu-și dă demisia, (nn. ar fi refuzat deja sa o facă)așa cum i s-a cerut într-o scrisoare de către 40 de președinți de filială p, atunci aceștia vor convoca probabil chiar pentru duminică un Consiliu Național care să voteze data congresului prin care acesta va fi demis.

”Congresul va fi organizat repede, înaintea sărbatorilor de Paște, poate chiar în 10 aprilie” a dezvăluit pentru Bistrița Express un lider liberal. În fruntea partidului ar urma să fie ales premierul Nicolae Ciucă. Și prietenul lui Cîțu, Dan Vâlceanu, secretarul general al PNL și ministru al Fondurilor Europene este pe făraș. Acesta ar urma să fie înlocuit cu sălăjanul Lucian Bode, ministrul de interne, care este primvicepresedinte al partidului, au stabilit deja liderii naționali, într-un scenariu despre care se vorbește în culisele partidului

UPDATE: Ședință și în PNL BN

Update: Liberalii din BPJ Bistrița-Năsăud l-au mandatat pe presedintele Ioan Turc să susțină convocarea Consiliului de Coordonare al partidului, respectiv convocarae Congresului de schimbare a presedintelui Florin Cîțu.

Stirea inițială : Deja în filiale sunt convocate ședințe ale conducerilor județene pentru  o poziționare în raport cu îndepărtarea  lui Cîțu din fruntea partidului  În PNL BN ședința biroului județean este convocata pentru joi seara de la ora 19,00 în format online, iar votul nu ascunde cine stie ce surprize: se mizează pe un vot masiv pentru schimbarea lui Cîțu, atât din fosta aripă pro-Orban, cât și din cea care l-a susținut pe Florin Cîțu la congresul din toamnă. Contactat de Bistrița Express presedintele județean Ioan Turc nu a dorit să comenteze decât ca a convocat o sedință de BPJ și a precizat că va oferi detalii după.

Prim-vicepreședintele Vlașin a anticipat un congres de schimbare a lui Cîțu încă din februarie

Prim-vicepreședintele Dorin Vlașin a confirmat pentru Bistrița Express că ședința județeană  va avea loc în această seară și că se va discuta subiectul Cîțu: ” eu sunt pe drum vin de la București, o să opresc undeva pe traseu, ca sa pot participa la ședința online” a mai spus primarul din Năsăud, cel care  în urmă cu o lună jumătate în urmă avansa, într-o emisiune la Bistrița Express că înlocuirea lui Câțu este iminentă și că partidul va avea un nou congres:

 

Dorin Vlașin, primvicepreședinte județean PNL: ”cu siguranță vom avea anul acesta un Congres în partid”. Cât îi mai dă lui Cîțu în fruntea PNL.

Pe de altă parte deputatul bistrițean, Robert Sighiartău, a declarat într-o emisiune la Profit TV, citat de Hotnews.ro că ”în special primarii PNL sunt îngrijoraţi, şi, dacă este cazul, indiferent când, vom avea o discuţie în interiorul partidului, tocmai pentru a avea o perspectivă pe termen mediu şi lung şi o linişte în partid”. Sighiartău a mai spus și că “în contextul în care vom avea congres, Nicolae Ciucă poate fi o variantă de președinte”, a mai spus, precizând că premierul a crescut considerabil în sondaje în ultima perioadă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu