Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bye-bye, Cîțu! Președintele PNL a demisionat astăzi, ca să nu fie debarcat. A rezistat 6 luni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Florin Câțu a demisionat sâmbătă din fruntea PNL la 6 luni după ce a fost instalat în fruntea partidului de așa zisa echipă câțtigătoare. Părăsit de toți cei care l-au vrut acum 6 luni, Cîțu a demisionat forțat de împrejurări: în mai puțin de o săptămână liberalii vor fi chemați să-i voteze succesorul, pe actualul premier Nicolae Ciucă la un nou congres. Zeci de lideri de filiale i-au cerut vineri demisia din funcție. Interimar în partid până la congresul programat pentru 10 aprilie a rămas Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Județean Suceava. Și secretarul general Dan Vâlceanu, prietenul lui Cîțu, și-a anunțat demisia. Acesta a anunțat că pleacă atât din conducerea PNL cât și din cea de ministru a Fondurilor Europene.

Cîțu convocase la rândul său astăzi o sedință de Birou Permanent Național, însă nu s-a prezentat aproape nimeni: a explicat ziariștilor prezenți în fața sediului partidului din Modrogani că intenționa să-și anunțe demisia, însă n-a avut cui, așa că a înregistrat-o. ”Nu am avut şansa să vorbesc cu colegii mei, din păcate, nu au vrut să participe la singura şedinţă convocată statutar, toate celelalte sunt nestatutare şi e păcat. PNL, un partid la guvernare, arată astăzi că nu respectă statutul şi merge mai departe cu acest eveniment. Până la urmă, este decizia colegilor mei. Şi un ultim lucru: suntem un partid la guvernare. Lângă România este război şi situaţia economică se deteriorează, dar BERD a arătat că dinamica economică a fost scăzută de la 4 estimare la 2,8 şi cred că va fi înrăutăţită”, a mai spus Florin Cîţu, citat de Hotnews.ro.

Florin Cîțu a fost ales presedinte PNL în 25 septembrie, beneficiind de susținerea președintelui Klaus Iohannis, care a fost prezent la congres, după un conflict prelungit pe câteva luni cu Ludovic Orban, care a divizat puternic partidul și a erodat încrederea susținătorilor liberalilor. Acum aceeași ”echipă câștigătoare” care l-a instalat,  l-a și debarcat, însă printr-o acțiune ultrarapidă, de data aceasta  la revenirea acestuia din SUA.

Share.

About Author

Lasă un comentariu