Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reacția lui Ludovic Orban la situația din PNL: ”partidul a devenit UM PNL, nu mai are legătură cu liberalismul”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul lider al PNL Ludovic Orban, cel care a pierdut funcția  după un congres controversat în toamna anului trecut în care președintele Iohannis s-a împlicat în mod fățiș, spune că ceea ce se întâmplă acum în fostul său partid nu mai are nicio treabă cu liberalismul.

Invitat sa comenteze demisia lui Florin Cîțu, înainte de a fi debarcat din funcție, Orban a spus că PNL  a devenit o unealtă a președintelui  Iohannis, care ”foloseşte PNL-ul în interes personal” dar și că oferirea președinției  lui Ciucă și propulsarea lui Lucian Bode de la Interne (nn care ar putea fi noul secretar general) transformă partidul în  ” UM PNL – unitatea militară PNL, cu Armata şi cu Miliţia în frunte, pe post de preşedinte şi de secretar general.” O a treia mare problemă identificată de fostul presedinte PNL este alianţă cu PSD şi că ”nu are capacitatea de a reprezenta clasa mijlocie şi alegătorii liberali care au acordat încrederea. În fine, ultima problemă este o problemă de gravă lipsă de caracter. PNL, la vârf astăzi, a adunat toate gunoaiele, oameni lipsiţi de caracter, trădători, (…) oameni care nu au decât interese personale şi afaceri cu statul şi nu au nicio legătură cu cetăţeanul român. Astea sunt problemele PNL, nu Cîţu”, a precizat Orban, sâmbătă, pentru AGERPRES, citat dde G4media.

Orban a mai spus și că „sub nicio formă” nu s-ar întoarce acum în PNL

 

Share.

Un comentariu

  1. Motto:
    „LINGĂUL și LICHEAUA sunt două din rolurile unui aceluiași personaj , numeros, hotărât de evenimentele unei epoci să ia asupră-și terminologia deficitară a vocabularului social. Și amândoi și licheaua și lingăul , sunt mai repede niște bolnavi ai unei epoci decât niște temperamente, nenăscuți, numai făcuți.”
    (Tudor Arghezi- Rețete)
    Totul a pornit de la acea mascaradă de congres al PNL din 25 septembrie, 2021 când lingăii din tabăra lui Florin Cîțu s-au constituit in asa-numita ”echipă câștigătoare” sustinută de Klaus Iohannis, care s-a manifestat extrem de vehement atacând furibund pe sustinătorii lui Ludovic Orban. Acestia nu au nici o treabă cu liberalismul, fiind de fapt o gască de strânsură din fostul PDL, despre care Traian Băsescu spunea cu ironie că acestia se revendică de la Petre Roman si nu de la Brătianu. La acestia s-au mai adăugat unii oportunisti precum Rareş Bogdan pe care Cristian Păun- profesor de economie de la ASE Bucuresti.
    Această luptă surdă si absurdă a determinat o ruptură in interiorul PNL prin aparitia de “bisericute” iar după congres partidul a iesit mai slăbit. La scurt timp după congres liderii din echipa câștigătoare din PNL încep să se delimiteze de Florin Cîțu, care rămâne tot mai singur în fruntea partidului. Din păcate, “echipa câștigătoare” a reusit performanta să producă o ruptură in PNL si să destrame coalitia de guvernare, devenind cu adevărat câștigătoare pentru PSD:

Lasă un comentariu