Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O lege adoptată ieri va permite plata online a taxelor și impozitelor în orice colț din județ. Ce precizări face președintele USR BN despre inițiatori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Un proiect legislativ adoptat marți de Camera Deputaților va permite oricărui român să-și achite inclusiv online taxele și impozitele în orice colț din județ și din țară, fie că locuiește în oraș sau sat, anunță USR Bistrița-Năsăud. Presedintele județean Lorand Toth ține să precizeze că proiectul votat, care a fost trimis la promulgare, a fost redactat de doi parlamentari ai partidului său. 
Deputații USR Brian Cristian și Viorel Băltărețu sunt autorii inițiativei care aduce instituțiile publice din România în secolul 21” a scris pe facebook, pentru clarificare, fostul subprefect, după ce în presa locală au apărut parlamentari din județul BN, fără contribuție la proiect, care au încercat să și-l asume.
 Mai puțin de 30% din primăriile din țară permit plata online
Președintele USR BN spune și că mai puțin de 30 % din administrațiile locale permit plata online, iar județul nu face excepție: ”Din totalul de 3.186 de primării de comune și orașe, sub 30% oferă posibilitatea de a plăti taxe și online, iar județul Bistrița Năsăud nu face excepție de la această regulă. Românii resimt din greu acest lucru. Stau mai mult la cozi, pierd timp, bani, irosesc resurse. Proiectul USR oferă tuturor românilor, inclusiv celor din diaspora, posibilitatea de a-și plăti impozitele, amenzile, taxele, pe o platformă de tipul ghiseul.ro.” a mai precizat acesta, explicând și că după promulgare legea acordă 6 luni administrațiilor locale pentru a se conforma.
Cum arată proiectul inițiat de USR. 
De asemenea, primăriile, dar și toți furnizorii de servicii publice care încaseaza taxe și plăti sunt obligați să se doteze cu  POS-uri, pentru ca oamenii să poată plăti cu cardul. În aceeași situație vor fi si firmele private cu cifre de afaceri peste 50 000 de euro anual. Guvernul trebuie sa vină însă cu norme de aplicare după promulgarea legii.
Proiectul legislativ  îl găsiți aici:
 Proiectul scris de cei doi parlamentari USR are printre co-inițiatori zeci de parlamentari USR care au semnat proiectul, între care și pe deputatul de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas, dar și câțiva liberali, printre care și bistrițeanul Robert Sighiartău.
 foto: deputatul Cristian Brian, unul dintre inițiatori, la sustinerea legii în plen
Share.

About Author

Lasă un comentariu