Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Simionca (PMP): voucherele pentru românii sărăciți sunt pansament cu rivanol

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Fostul deputat Ionuț Simionca atrage atenția că voucherele promise de Guven pentru românii sărăciți nu înseamnă altceva decât că Executivul dă cu o mână și ia cu două din buzunarele oamenilor și că asemenea soluții  nu rezolvă nici problema facturilor şi nici creșterea prețurilor la produsele alimentare de bază sau la utilităţi.
” Sunt nimic altceva decât pansament cu rivanol într-un moment în care economia are nevoie de antibiotice puternice pentru a face față valului inflaționist” descrie în termeni plastici Simionca  oferta luată în calcul de guvernarea PSD-PNL. El a calculat cât de generoasă este la un calcul zilnic  ”generozitatea guvernamentală” : 4 lei pe zi.
 ” PSD, PNL şi UDMR au datoria să rezolve cauzele generatoare de inflație şi să nu meargă doar pe zona de ajutoare sociale punctuale.
 Ce e de făcut? Nu trebuie să inventăm noi roata. Putem să ne uităm ce au făcut alte ţări în această perioadă şi când s-au confruntat cu inflaţie crescută” a mai scris secretarul general al PMP care a formulat și câteva alternative găsite de alte state la vouche-rul PSD-isto-PNL-ist
 ”Au redus taxarea statului pe combustibili, pe produse şi servicii. Dacă sunt înjumătăţie accizele la benzină şi motorină, vorbim deja de un preţ cu 2 lei pe litru mai mic.
 În plus, având în vedere că motorul valului inflaţionist este creşterea preţului la energie, statul poate să crească masiv capacităţile de producţie – mai ales pe energie electrică generată pe cărbune (aşa cum fac şi nemţii) – pentru a forţa o scădere relativă a preţului şi pentru a ţine facturile sub control” a enumerat liderul PMP
 El anunță și că PMP cere Guvernului să organizeze o dezbatere publicși nicidecum să ia decizia ”prin cine ştie ce cotloane ferite privirii publicului şi, apoi, să spună că acestea au fost unicele opţiuni”.
Foto: arhivă
Share.

About Author

Lasă un comentariu