Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doi bârgăuani au aflat pe cont propriu ce poți păți dacă-ți forțezi norocul și conduci fără permis și/sau băut.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi bărbați din Bârgău au înnoptat în arestul poliției din Bistrița unde vor rămâne pentru început cel puțin 30 de zile. Amândoi au fost trași pe dreapta de polițiști, unul zilele trecute, altul prin octombrie  și au fost suprinși conducând fără să dețină permis, dar și sub influența alcoolului  ori a drogurilor sau autoturisme cu numere false.

Ionel R., 35 de ani din  Mureșenii Bârgăului, a fost reținut inițial pentru 24 de ore și cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Interesant este că bărbatul a fost oprit în trafic în 20 martie, însă polițiștii l-au reținut abia după ce a venit rezultatul analizelor de sânge care au indicat alcoolemia. ”În fapt, la data de 20.03.2022, acesta a fost depistat de polițiști, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17, prin localitatea Prundu Bârgăului, fără a deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de
0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru determinarea cu exactitate a alcoolemiei” a transmis IPJ. Pentru judecatori rezultatul a fost însă concludent, așa ca i-au dat mandat de arest până în 6 mai.

Prins în octombrie, arestat după 7 luni 

Un alt tânăr, de 21 de ani, din Prundu Bârgăului a fost reținut pentru 30 de zile. Interesant este că băiatul a fost oprit  în trafic prin 14 octombrie, însă polițiștii l-au trimis în fața judecătorilor pentru mandat de arest abia acum . Tânărul oprit în 14 octombrie 2021, conducea un autoturism cu numere de Belgia,  care însă erau aplicate unei alte mașini. N-avea niciun fel de permis de conducere și testarea a arătat ca era sub efectele halucinogenelor, susțin polițiștii  ”În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu era înmatriculat, iar plăcuțele aplicate aparțin unui autoturism înmatriculat în Belgia și radiat din circulație. Totodată, tânărul de 21 de ani nu deținea  permis de conducere valabil pentru nicio categorie

Completul de drepturi și libertăți ai judecatoriei Bistrița i-a trimis pe amândoi, în doua dosare sepate în arest, fiind considerați pericole pe drumul public.

Share.

About Author

Lasă un comentariu