Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberali bistrițeni, fără prea mare entuziasm la congresul înscăunării lui Ciucă. Spera ca noul presedinte sa fie mai atent cu dezvoltarea locală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Delegația  Bistrița-Năsăud a votat în favoarea lui Nicolae Ciucă, singurul candidat de președinte 
la Congresul din 10 aprilie, după ce s-a pronunțat cu câteva zile înainte pentru moțiunea acestuia, însă momentul a fost unul apatic, de bifare a unei obligații. Fără pic de entuziasm pe rețelele de socialalizare, fara prea multe fotografii care să imortalizeze momentul sau poze alături de noul președinte, participarea bistrițenilor a fost în tonul general al congresului: apatică. 
Președintele județean. Ioan Turc este unul dintre puținii care a făcut o postare de la congres cu o singura fotografie a delegației și imagini din sala. Alături de Turc apar primarul din Nasaud, Dorin Vlașin, subprefectul IoanZagrean, consilierii judeteni Florin Moldovan și Gheorghe Scuturici, seful RAR  Cosmin Wechter deputata Diana Morar, consilierul local Ștefan Cicioc . Presedintele Turc a scris și că  de aici încolo angajamentul PNL pentru comunitățile locale capătă mai multă coerență și a pomenit și de programul  ”Anghel Saligny”.
”Angajamentul Partidului Național Liberal, ca și partid de guvernământ, pentru modernizarea României, pentru dezvoltarea comunităților locale, capătă, începând de astăzi, mai multă coerență, prin alegerea ca președinte al PNL a domnului Nicolae Ionel Ciucă, prim-ministrul Guvernului. Urmează operaționalizarea programului „Anghel Saligny”, cel mai ambițios plan de dezvoltare de după 1990, dar și valorificarea banilor europeni pentru infrastructură verde și digitalizare. Acesta este răspunsul PNL la provocările de securitate națională și la dezideratul de progres al României!” a scris Ioan Turc. 
Secretarul de stat Terente Ciui a postat o fotografie cu noul presedinte, premierul Nicolae Ciucă, dar și o alta cu consilierul judetean Viorica Calo
Dintre bistrițeni cel mai vizibil la Congres a fost deputatul Robert Sighiartau, vicepresedinte pentru Diaspora cel care a condus lucrările congresului.
Au fost și voci care si-au aratat dezamăgirea
Un consilier județean cu state vechi în partid, vicepresedinte județean, Samuel Coman a scris pe facebook că este primul congres al PNL din ultimii 20 de ani la care nu participă și li-a exprimat dezacordul față de alegerea unui militar : ” nici în Ucraina aflata in război nu era bun un militar”.
Pentru prima dată, în ultimii 20 de ani, privesc de acasă alegerea președintelui PNL. Sunt dezamăgit de liderii naționali ai PNL care nu au găsit o variantă mai bună. Și oameni avem: Ilie Bolojan, Dan MOTREANU, sunt oameni care au dovedit că pot împlini așteptarile populația noastre. NU AM INCREDERE IN MILITARI, pentru conducerea României și nici ai PNL. Nicăieri în Europa nu există un asemenea model. Dimpotrivă, în Republica Moldova conduce țara o femeie deșteaptă și în Ucraina, aflată în război, conduce foarte bine un civil. Nici măcar în Ucraina nu ar fi mai bun un militar, astăzi. Imi pare rău de ce se întâmplă astăzi în PNL” a scris Samuel Coman
Share.

About Author

2 comentarii

  1. ”Cum e turcul, și pistolul”. Cu Nicolae Ciucă la conducerea PNL, liberalii au căzut din lac în puț. Si asta pentru că premierul Ciucă este un prost comunicator. Ba mai mult, la congresul de pomină unde a candidat singur, Nicolae Ciucă a spus că este pregătit pentru funcția de președinte PNL, deși nu are experiență politică, ceea ce denotă o fractură de logică. Cum adică poti fi pregătit pentru o functie politică neavând experiență politică. In plus, Ciucă a sustinut că lipsa lui de experientă poate fi un avantaj, ceea ce e o mare prostie. Din contră, lipsa de experientă in orice domeniu este un handicap. Si exemplele ar putea continua.

  2. 2012-2021 Cum au aparut profetiile? Sunt un sambure de adevar? Sau de minciuna? Profetiile au fost facute de astrologi si alte persoane culturale din diferite motive si diferite scopuri istoriografice si ale imaginarii timpurilor si epocilor.Inca din cele mai vechi timpuri ale civilizatiilor oamenii au obsevat tipare in miscarea naturii, anilor, stelelor si ale statelor… E posibil ca cea mai realista/simpla/normala si foarte intalita forma de organizare a statelor sa fie tulburarea bipolara cu 2 poli de putere care apare in istoria imperiilor inca din cele mai vechi timpuri: Egiptul-Babilonul,etc.Astfel de ce istoriile acestea, pozitiile statelor in zone similare pe aceleasi continente apar mai des repetitive prin secole.La fel repetitivi sunt si anii suprapopularii,(overcrowding-ul fiind o tulburare sociala care apare foarte des la sobolani, de aici poate ca astrologii au gasit ca anii sobolanilor sunt mai predispusi la tulburari sociale), anii migratiilor, anii furtunilor, anii secetelor ect… care in miscarile astrologice ar avea vagi asemanari cu afeliul si periheliul orbitelor planetelor care corespund in statistica cu parabola de sus si de jos a cresterilor si descresterilor populatiei,a pietelor,a apelor,iar in astrologie cu fazele lunii, eclipselor…S-ar intoarce URSS? URSS a falimentat si cand era cu intreaga zona CAER.Statele nordice au o gaura agricola care le duce la colaps al cresterii populatiilor cum e Siberia.Asiaticii au la fel o problema agricola foamea.De aceea URSS a incercat in 1979 sa cucereasca SEAsiei sau Pluto/Mercur din astrologie.Astfel probabil noul vis al URSS ar fi sa recucereasca foamea asiei? Unii zic ca rasele au cate o boala genetica, de ex albii ar avea alzheimer si asiaticii sindromul down.

Lasă un comentariu