Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița cere finanțare pentru rețelele de gaz din două cartiere: Sărata și Slătinița. Finanțarea este de peste 17 milioane de lei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipiul Bistrița solicită peste 17 milioane de lei prin Programul guvernamental Anghel Saligny pentru racordarea la gaz a două dintre localitățile sale componente, Slătinița și Sărata. Pentru că municipalitatea trebuie să depună documentele la Ministerul Dezvoltării până vineri, 22 aprilie, consilierii locali au fost convocați astăzi în ședință deîndată pentru a aproba studiile de fezabilitate realizate deja.

Primarul Ioan Turc a explicat că Bistrița s-a putut plia pe pelul de proiecte pentru că municipalitatea avea deja documentații mature, cu studii de fezabilitate pentru ambele solicitari deja realizate: ” când am cerut aprobarae Consiliului prima data pentru alimentarea cu gaze naturale Slatinita si Sărata, nu știam sursa de finantare. am vrut sa există documentatiile să vedem daca si de unde putem de unde finanțăm.Programul Anghel Saligny a venit manusa: avem documentatii mature, le supunem analizei si le vom depune, tinand cont că e vineri dead-line. Nu contează ordinea în care se depun studiile, important e să fie depuse în termen, ne vom preocupa să facem ulterior si proiectul tehnic si cel de executie, finantat prin Programul Anghel Saligny” le-a spus primarul Turc consilierilor înainte să le ceară votul.

19 km de rețele, sute de branșamente

Pentru înființarea rețelei din Sărata, care va avea o lungime de peste  11 kilometri sunt vizate  390 bransamente pentru locuitori persoane fizice și  41 pentru clienți non casnici , cu valoare de aproape aproape 11 milioane lei. În Slatinita lungime totala a retelei pntru care se vor depune proiectele este de peste 8 kilometri cu  220 bransamente pentru locuințe și 8 pentru persoane juridice, în valoare totală de 6,754 milioane de lei, potrivit datelor prezentate de primarul Ioan Turc.

 

Foto: Slatinita, cartierul Bistriței cu cel mai redus acces la utilitati

Share.

About Author

Lasă un comentariu