Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Amenzi de jumătate de milion date de Protectia Consumatorilor în aprilie numai în Bistrița-Năsăud. Igienă precară, termene de valabilitate depășite, reduceri mincinoase

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Produse vândute în ambalaje murdare si deteriorate, legume si fructe alterate, păstrate la vânzare, cuptoare de gatit foetaje si panificație, dar și rotisoare insalubre, pline de depuneri, produse cu termene de valabilitate expirate si reduceri de prețuri mincinoase, au descoperit inspectorii OPC Bistrița-Năsăud pe parcursul a trei săptămâni de controale.

Cu doar două excepții toți agenții economici controlați în perioada 4 aprilie -22 aprilie au avut probleme, adică 31 din 33 de comercianți,  reiese dintr-un comunicat de presă dat publicității de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud, semnat de comisarul sef adjunct Stelian Dolha.

Operator economic cu activitate suspendată

La finalul controlului, unul tematic, amenzile însumate au ajuns la aproape o jumătate de milion de lei ( 498.000 lei) la care s-au adăugatși 14 avertismente. Unui  operator economic (nn fast-food)  i-a fost oprită activitatea până la remedierea deficiențelor, iar altii s-au trezit cu produse alimentare oprite de la comercializare, temporar (în valoare de 3000 de lei) dar și definitiv in valoare de  4000 de lei.

Ce nereguli au găsit comisarii bistrițeni? 

Comisarii OPC au detaliat si din lunga listă de nereguli găsite: Nerespectarea regimului promoțiilor (prețurile reduse nu se raportează la prețul de referință, comercializare a produselor din carne de pasăre, în stare proaspătă, insuficient curățate, prezentând pe suprafață pene și puf dar și a unor produse fără a avea menționat termenul de valabilitate; comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilității minimal depășită, depreciate calitativ, cu modificări organoleptice sau cu arsuri de congelare” scrie comunicatul semnat de seful CJPC Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Vitrina cu produse sleite

În ceea ce priveste vitrinele de pastrare a preparatelor calde, aceeași problemă, care a dus lunile trecute la închiderea vitrinelor de servire a preparatelor intr-un supermarket a fost sesizată și azi: temperatura mult prea mica pentru pastrare. În loc de 60 de grade celsius la vitrină la unul din marketuri, temperatura depistată  era abia 21 de grade (foto copertă).

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu