Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul apărării Vasile Dâncu a anunțat termenul la care va fi finalizat noul proiect de lege a stagiului militar. ”e un proiect pentru cei care vor sa faca stagiu militar voluntar”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O proiect de lege care sa reglementeze stagiul militar în România este în lucru la Ministerul Apărării. Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Apărării, Vasile Dâncu la Digi 24, proiectul va reglementa cadrul legal pentru stagiul militar într-o variantă voluntară, adresata celor care vor sa faca pregatire militara. Proiectul ar aduce modificari semnificative stagiului militar, așa cum era organizat în România. Pe langa caracterul voluntar, stagiul militar ar urma sa se desfasoare intr-o perioada semnificativ mai scurta de doar cateva luni, (3-4 luni )în perioada desfasurarii recrutii voluntari vor fi plătiți, li se va asigura gratuit cazare, masa si echipament și vor avea libertatea sa meargă acasă, a explicat ministrul cum ar arata varianta propuse de proiect de lege.

”Nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine (…) . . Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorinţă a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară”, a susținut ministrul la Digi 24.

Ministrul Apărării a vorbit si despre rezultatele unui sondaj de opinie mai vechi,  (nn. făcut cu de operatorii casei sale de sondare sociologică) care ar indica o favorabilitate la  nivelul populației  potențial incorporabile pentru pregatirea militara de tip stagiu. ”Am şi făcut un sondaj acum vreo 10 ani, în 2011, dacă bine îmi aduc aminte şi erau aproape 60 la sută dintre cei incorporabili, adică cei între 18 şi 35 de ani este limita acum, această perioadă este pentru încorporare să zicem, după 35 de ani în actuala lege practic nu mai eşti încorporabil, care vor să facă armata. ”, a mai spus Vasile Dîncu, care a spus și cum ar urma sa arate proiectul : ”Vor fi plătiţi în această perioadă, li se vor asigura toate condiţiile, de la echipament la cazare gratuită, vor avea şi libertatea de a merge acasă, nu va fi o privaţiune, aşa cum era înainte în armată. Este o opţiune, dar nu poate fi o opţiune pentru toată lumea. Suntem foarte mulţi şi nu avem nevoie acum de armate masive. Este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experţi în telecomunicaţii, cei care ştiu să tragă cu puşca, oameni de toate felurile” a mai spus la Digi 24 Vasile Dâncu.

Foto: ilustrativa

.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Motto:
    “Trădătorii devin oameni mari şi respectaţi, bârfitorii de cafenele – literatori, ignoranţii şi proştii – administratori ai statului român.”
    (Mihai Eminescu)
    La constituirea guvernului Ciucă, întrebat ce anume îl recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Vasile Dîncu a fost luat prin surprindere si dat din colţ în colţ cu un răspuns de-a dreptul idiot: „Eu sigur că nu sunt militar sau nu am fost militar pentru zona apărării, dar am lucrat în domeniul strategiilor pentru… să zicem aşa, cultură de securitate, am scris studii despre chestiunea asta, am făcut stagiul militar şi asta ar putea să fie o condiţie.”
    Cel mai recent s-a văzut că ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu este un agiamiu cu ocazia atacului cibernetic asupra site-ului MApN, când a afirmat că a fost „un atac simbolic mai degrabă” (Vezi: https://www.cotidianul.ro/dincu-simbolic-la-ministerul-apararii/)
    Cât priveste pregătirea pentru apărare prin introducerea stagiului militar si aici lucrurile sunt discutabile si nu au nici o acoperire in pălăvrăgeala lui Dîncu despre introducerea stagiului militar voluntar, de unde rezultă că omul nu stăpâneste problemele de apărare natională.

Lasă un comentariu