Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O pisicuță salvată după ce a fost blocată două luni într-un balcon bombardat la etajul 7 în Borodianka, a devenit un adevărat simbol al rezistenței

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O pisicuță salvată în mod miraculos în 2 mai  după ce a rămas blocată timp de două luni într-un balcon la etajul al 7-lea dintr-un bloc distrus de bombardamente în Borodyanka, unul dintre orașele greu încercate ale Ucrainei, a devenit un adevărat simbol al rezistenței.

Salvarea pisicuței, botezate între timp Shafa, filmată de voluntarii unei asociații de protecție a animalelor,  Zoo Patrula , a devenit virală pe rețelele de socializare. Salvatorii care au ridicat o dronă pentru a o găsi, după ce au primit informații despre pisicuța blocată pe balconul unui bloc distrus, devenit capcană, au apelat la serviciile voluntare de urgență din Borodyanka  si apoi la pompieri, unde  au găsit o scara mobilă suficient de înaltă pentru a ajunge la etajul 7 și a o salva. (Sursa Foto: https://www.facebook.com/ZooPatrul.UA)

Îngrijită de veterinarii asociației pisica supraviețuitoare, a cărei vârsta a fost estimată la 10 ani, era într-o stare neașteptat de bună, după ce spun salvatorii ei, pe pagina de facebook Zoo Patrol, n-a avut nici apă și nici mâncare vreme de 2 luni și a trebuit sa facă față infernului bombardamentelor. Iar salvatorii, o organizație de protecție a animalelor care are echipe de intervenție ce recuperează animale de companie blocate în case sau abandonate pe străzi, fac zilnic postări cu starea pisicuței care se recuperează cu ajutorul veterinarilor si intre timp a fost si adoptată.

Figura Shafei, despre care salvatorii ei spun în glumă că ar fi pus pe fugă armata ocupanților, daca n-ar fi fost blocată pe un balcon,  a inspirat deja si o campanie cu tricouri cu chipul stilizat al pisicuței mânioase, evident împotriva ocupantului rus,  plasata deasupra unui  termometru de măsurare a nivelului rusofobiei, totul pentru a strânge bani cu care sa finanțeze tratamentele si operațiunile de căutare a animalelor de companie supraviețuitoare. Cei care vor sa achizitioneze tricouri sau alte obiecte (foto https://www.facebook.com/ZooPatrul.UA) cu imaginea pisicutei devenită simbol a rezistenței impotriva atacului rușilor pot sa o facă accesând contul de Instagram 👉 @artpatrul.

Vezi mai multe despre campania ZooPatrulei pe pagina de facebook a inimosilor ucraineni, acolo unde puteți face si donații pentru salvarea animalelor de companie din zonele bombardate ale Ucrainei:

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu