Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șapte foști parlamentari bistrițeni au solicitat CCR-ului într-un proces colectiv să se pronunțe daca legea care i-a lăsat fără pensii speciale e constituțională. Au fost zeci de cereri în țară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sapte foști parlamentari din Bistrița-Năsăud, între care Ioan Oltean, Ioan Țintean, Ioan Sonea sau Viorel Pupeză se numără printre  cei care au cerut Curții Constituționale să se pronunțe dacă legea care le-a eliminat pensiile speciale, adoptată în februarie 2021, este sau nu constituțională.

Cei șapte au dat în judecată Camera Deputaților și Senatul într-un proces intentat la Tribunalul Bistrița-Năsăud,cerând reluarea plății pensiilor speciale pe care le încasau lunar, blocate, începând din martie 2021 ca efect al legii 7/2020. După câteva luni avocatul celor șapte, o casa de avocatură din București, a invocat excepția de neconstituționalitate în privința legii 7, în întregimea acesteia, o procedură prin CCR-ului i se solicită să stabilească dacă o lege sau un paragraf al acesteia, este sau nu constituțională.

Judecătorii bistrițeni au acceptat solicitarea și mai mult decât atât, au suspendat judecarea cazului, în septembrie 2021 până când Curtea Constituțională se va pronunța, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial. Asemenea celor 7 foști  parlamentari de Bistrița-Năsăud s-au pronunțat alți zeci de foști aleși în alte câteva județe, iar Curtea s-a pronunțat luni, 5 mai, în privința tuturor acestor solicitări și cu o majoritate de 6 la 3 judecători constituționali le-au dat câștig de cauză .

 

 

                         

DOSAR INSTANȚĂ EX-PARLAMENTARI BISTRITENI

Sursele juridice consultate de Bistrița Express susțin că după ce decizia CCR va apărea în Monitorul Oficial, imediat după publicarea motivării, Ioan Oltean (foto 1), Emil Scurtu, Viorel Pupeză, Ioan Țintean,  Ioan Sonea, Emil Rus,  Viorel Ilișiu(foto 7) vor putea cere aceleași instanțe pe lângă reluarea plăților pensiilor speciale inclusiv recuperarea banilor din ultimele 15 luni.

O adevărată avere, în condițiile în care pentru cei peste trei mandate si funcții cum e cazul lui Ioan Oltean cu 6 mandate sau Ioan Sonea, un fost deputat PRM, cu trei mandate, pensia specială depășește 10 000 de lei lunar (12000 de lei brut).

Citește și:

Șapte foști parlamentari de Bistrița-Năsăud cer în instanță să-și recapete pensiile speciale. Ei au înaintat o acțiune comună la Tribunal

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu