Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tichetul social de 250 de lei, adoptat astazi de Guvern. Ce alegere trebuie să facă beneficiarii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul României a adoptat luni după amiază tichetul social de 250 de lei, voucherul pentru mâncare, distribuit beneficiarilor, peste 2,8 milioane de români. Măsura adoptată astăzi face parte din așa numitul pachet social ”Sprijin pentru România”, tichetul urmând să fie distribuit o dată la două luni 

Tichetul social care va fi distribuit prin intermediul Poștei Române va ajunge la șase categorii de beneficiari, a explicat Marcel Boloș, astăzi după ședința Guvernului: ”Se va acorda o dată la două luni, pentru șase categorii importante de beneficiari, care se află, așa cum s-a prezentat, în risc de deprivare materială și risc de sărăcie extremă. Prima categorie, sunt pensionarii cu venit net lunar sub 1500 de lei – numărul estimat al acestora este de 2,3 milioane; persoanele cu dizabilități, cu venit net lunar sub 1500 de lei – numărul estimat al acestora este 400.000; familii cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venit net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familii monoparentale cu venit mediu net lunar pe membru de familie sub 600 de lei, familii care au drept la ajutor social potrivit legii privind ajutorul social și persoanele fără adăpost.” a explicat Boloș.

Beceficiarii vor trebui să opteze între achiziționarea de produse alimentare și masa caldă, a mai spus Boloș : ” masa caldă, care a rămas ca măsură alternativă, pentru că am avut un astfel de program adresat persoanelor vârstnice, care a avut un succes destul de bun, și o astfel de alternativă a fost lăsată în continuare pentru beneficiarii tichetelor sociale” .
Din bugetul măsurii de 3,1 miliarde lei. jumătate  va fi asigurat din fonduri externe nerambursabile, prin  Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială, pentru perioada de programare 2021 – 2027, iar diferența de 50% din bugetul de stat, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Listele beneficiarilor la Casa de ensii si AJPIS

Distribuția tichetelor se va face prin Poșta Română, iar listele de beneficiari vor fi comunicate de Casa Națională de Pensii și Autoritatea Națională pentru Plăți și Incluziune Socială. Urmează ca în perioada următoare să derulăm procedura de achiziție publică pentru selectarea unităților emitente și apoi procedura pentru emiterea cardurilor.

Valabilitatea unui card este de la 1 iunie 2022, până pe data de 31 decembrie 2022. 

Sursa foto: Romanul Financiar.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu