Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cât costă reabilitarea completă a celei mai lungi străzi din Bistrița. Va avea și 3 benzi de circulație, iar iluminatul public e cu cabluri îngropate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Reabilitarea celei mai lungi străzi din municipiul Bistrița, Tărpiului, cu lucrări în derulare încă din toamna trecută costă aproape 14 milioane de lei.  Investiția e însă una complexă  și include lărgirea, consolidarea și asfaltarea pe o porțiune de 1,3 km a drumului care va avea și 3 benzi de circulație, amenajarea de trotuare, piste de biciclete  locuri de parcare dar si rețea pluviala refacuta si cabluri de iluminat public îngropate.
Primarul Turc, cel care a promis reabilitarea drumului din campania electorală a trecut in revistă stadiul lucrărilor și spune într-o postare pe facebook că  i-a cerut constructorului să finalizeze lucrările de infrastructură până începe sezonul rece, cu promisiunea ca municipalitatea va susține plățile corelative care țin de obligația sa în ritmul necesar:  ”Începând cu tronsoanele de pământ, din toamna trecută a intrat în modernizare cea mai lungă stradă din municipiu, care traversează zone cu o dezvoltare imobiliară accelerată, dar și cu un trafic auto intens spre cel mai mare angajator din județ și spre depozitul de deșeuri.
Întreaga investiție cuprinde lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (pe o porțiune de 1,3 km, chiar cu 3 benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare. Totodată, până în vara anului viitor, executantul Îndemânarea Prodcom va mai realiza canalizarea pluvială și sistemul de iluminat public.
Segmentul de drum ce va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.
Valoarea investiției totale se ridică la 13,98 milioane de lei cu TVA inclus, sumă la care se adaugă actualizările prevăzute de lege. I-am solicitat constructorului ca lucrările de infrastructură să fie finalizate pe porțiunea neasfaltată până la venirea sezonului rece, Primăria obligându-se să susțină ritmul din șantier prin plăți corelative” a scris Ioan Turc pe facebook .
Share.

About Author

Lasă un comentariu