Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O partidă de braconaj a unui urs s-a lăsat cu percheziții în Bistrița-Năsăud și Bihor. Cum s-a încheiat povestea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O partidă de vânătoare ilegală în Munții Bârgăului, în urma căreia a fost ucis un urs s-a lăsat cu ample percheziții duminică la locuințe din județele Bistrița-Năsăud și Bihor și cu dosare penale si control judiciar atât pentru vânători cât și pentru cei care au dat o mână de ajutor la procesarea vânatului braconat. 

Primii au fost prinși bârgăuanii care au procesat si transportat vânatul. Ei au fost așteptați și opriți de polițiștii de la operațiuni speciale în trafic. Aveau ursul braconat în mașiină. ”La data de 14 mai a.c., luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au oprit în trafic un autoturism în localitatea Rusu Bârgăului. În autoturism, au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, din Susenii Bârgăului și Mijlocenii Bârgăului. Totodată, în autoturism a fost găsit trofeul și carnea tranșată a unui exemplar din specia urs.” precizează un comunicat de presă al IPJ.

După ce au fost luați la explicații bargauanii au dat detalii legate de cei care au organizat tot. ”Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma delegării Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, desfășoară activități de documentare în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiuni de braconaj și uz de armă fără drept, transportul vânatului și orice operațiuni privind vânatul braconat”.În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 13 mai a.c., 3 bărbați, de 41 și 42 de ani, din municipiul Oradea și Sântandrei, județul Bihor și un bărbat, de 49 de ani, din comuna Leșu, toți deținători legali de arme de vânătoare, ar fi organizat pe raza unui fond de vânătoare, fără a avea eliberată o autorizație de vânătoare, împușcarea unui exemplar din specia urs, precizează IPJ.

La data de 15 mai a.c., a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 50 de zile, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 65 de ani, din județul Bistrița-Năsăud și Bihor, bănuiți de comiterea faptelor, a anunțat IPJ

 

 

Share.

Lasă un comentariu