Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O stradă nouă din Bistrița a intrat în șantier: va avea în sfârșit carosabil modern

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Una din noile strazi ale Bistriței, Dinu Lipatti va avea anul acesta carosabil modernizat cu  rețea pluvială, dar  și trotuare. Lucrările de construcție programate să dureze în jur de 6 luni sunt realizate de ARL Cluj, compania care a câștigat în martie licitația pentru amenajarea străzii din apropiere de Dedeman.
Primarul Ioan Turc a anunțat pe facebook că au demarat lucrările și a oferit și câteva date tehnice: ”Carosabilul modernizat va avea o lungime de 895 metri liniari, suprafața trotuarelor va fi de 1838 metri pătrați, iar rețeaua de canalizare pluvială va avea 880 de metri liniari. Valoarea contractului este de 3.357.000 lei cu TVA inclus, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 6 luni. Prioritar e racordul canalizării pluviale între strada Dinu Lipatti și strada Simfoniei, unde se începe asfaltarea cu stratul binder. De altfel, în întreaga zonă s-a construit mult, iar nevoia de modernizare a infrastructurii este mare, urmând ca municipalitatea să continue intervențiile de reabilitare și pe străzile adiacente” a scris primarul pe facebook.
Turc le-a promis anul trecut locuitorilor străzii la o dezbatere publică în care se discuta pe marginea acordului pentru un PUZ că le va asfalta strada.
Share.

Lasă un comentariu