Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast Grup își construiește o fabrică de folii strech prin intermediul schemei ajutoarelor de stat pentru mari investitori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul TeraPlast își va ridică anul acesta  o fabrică de folii strech în parcul său Industrial din Sărățel  după a primit acordul de finantare prin schema ajutorului de stat pentru o investitie de 11,2 milioane de euro, anunță compania bistrițeană.

Într-un comunicat de presă postat pe BVB  compania dă detalii despre noua investiție finanțată prin intermediul schemei de ajutor de stat : ”facilitatea va avea doua linii de productie pentru folii din polietilena de uz industrial, ceea ce reprezinta o capacitate de peste 14.000 de tone anual. Echipamentele sunt de ultima generatie, cu un grad ridicat de robotizare si automatizare a fluxului de productie. La maturitate, investitia va genera o cifra de afaceri de 28 milioane euro si o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondenta unei marje de 14%, similara cu cea a altor segmente din cadrul Grupului” precizează TeraPlast.

În 5 ani TeraPlast va plăti la buget taxe si impozite în valoarea ajutorului primit

Mecanismul de stimulare a investitiilor cu impact major in economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, precizează TeraPlast. ” Prin aceasta facilitate, beneficiarul se angajeaza ca in termen de cinci ani de la finalizarea investitiei sa contribuie la bugetul general consolidat cu o suma cel putin egala cu cea a ajutorului de stat primit. Pentru derularea optima a investitiei, Grupul TeraPlast va accesa o finantare de la Raiffeisen Bank. E un model folosit cu succes in trecut, care permite o alocare echilibrata a resurselor si un nivel adecvat al gradului de indatorare”, arata sursa citată.

In ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investitii de 44,4 milioane de euro cofinantate prin schema ajutorului de stat. Ne bucuram ca avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finante in cadrul unui program care si-a dovedit eficienta in trecut si care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regionala si a intregii economii”, a declarat Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast.”Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piata cu un potential major, presupune crearea unui centru important de productie de folii stretch in Romania, cu beneficii pe termen lung” a adaugat acesta.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu