Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR îi ia apărarea consilierei locale din Rodna acuzată de ANI de conflict de interese: ”este victima unei înscenari”. Acuzațiile ANI, cusute cu ață albă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR i-a luat apărarea consilierei locale din Rodna, Alexandra Boldiș care a primit ieri o decizie de conflict de interese de ordin administrativ din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI), la pachet cu alți 15 alesi locali din țară. Motivul invocat de ANI, potrivit comunicatului de presă postat pe site-ul instituției este cel puțin bizar: consilierei locale din Rodna  i s-a stabilit decizia invocandu-se avantajarea soțului, sportiv, atunci când a votat la pachet cu toți consilierii din Rodna o hotărâre de Consiliu Local care le permitea sportivilor legitimați dar si elevilor din comună sa foloseasca gratuit  la antrenamente terenurile sintetice de sport din localitate.

USR Bistrița-Năsăud susține însă că tânăra consilieră este victima unei acțiuni orchestrate de grupurile de interese locale, pe motiv că este incomodă. În plus USR arată și că decizia ANI nu are  suport, în condițiile în care soțul tinerei, fotbalist la Minerul Rodna a suferit o accidentare care-l  ține departe de orice teren de sport pentru cel puțin un an de zile, așa cum poate demonstra baza de date a Asociației Judetene de Fotbal.  

După modelul deja cunoscut publicului larg prin dezvăluirile recente de la DNA, prin care șefii de la Metrorex conspirau împotriva capului lui Cătălin Drulă, mafia PSD din comuna Rodna, deranjată fiind de Alexandra Boldiș, o femeie simplă și onestă, consilier local din partea USR, luptă cu toate mijloacele pentru a o elimina de pe scena poltică locală.   Dar pentru că nu au avut cu ce să o vâneze până acum, i-au înscenat o făcătură demnă de partidul pe care aceștia îl reprezintă. Ocazia a venit atunci când Alexandra Boldis, în calitate de consilier local, a dorit să înlesnească accesul tinerilor la terenul sintetic local, printr-un amendament la un proiect de HCL, ce oferea gratuitate pentru copiii, elevii și sportivii din comună-scrie USR BN într-un comunicat de presă.

USR susține că tânăra consilieră l-a pus în dificultate de nenumărate ori pe primarul PSD al comunei, Valentin Grapini și că acesta si apropiații săi și-ar dori  să o vadă plecată din Consiliul local, acolo unde nu au majoritate: ” Pentru că…  pentru că primarul PSD-ist din Rodna nu deținea majoritate în Consiliul Local, iar consiliera USR îi încurca planurile și nu dorea să fie părtașă cu acesta la schemele lui, au venit cu găselnița că soțul fotbalist al consilierei, ar fi fost direct avantajat de intrarea gratuită la terenul de sport, în valoarea de 10 lei.  Doar că soțul doamnei consilier suferise cu doi ani înainte o operație de menisc și ruptură de ligament încrucișat în urma unei accidentări grave și de atunci renunțase la a mai juca fotbal, tricoul cu numarul 11 asociat cu acesta fiind încă de atunci atribuit altui jucător de la Minerul Rodna, așa cum o demonstrează și baza de date a AJF. Dar ca acuzația să țină cât de cât, carnetul de sportiv al acestuia, aflat în posesia clubului, apare în prezent vizat ca și ‘apt de sport’, la o dată ce ar corespunde cu o lună de zile după ce acesta fusese operat, desi conform regulilor FRF, sportivii ce nu mai participă activ un an de zile, sunt automat delegitimați.  Cine este președintele clubului din Rodna ce a dispus vizarea carnetului de sportiv al jucatorului? Nimeni altul decât Alexandru Bodriheic, consilier personal al primarului PSD din comună și fin al acestuia” Potrivit USR ultimele acuze care si-au găsit ecou la ANI nu ar fi prima acțiune instrumentată împotriva Alexandrei Boldiș și că familia acestui aar mai fi fost ținta unor asemenea acțiuni și în trecut.

USR precizează și că Alexandra Boldis va ataca decizia în instanță: Consiliera USR din Rodna își va căuta dreptatea în instanță și nu va mai permite și de data aceasta să fie defăimată de un sistem perfid ce lucrează împotriva cetățeanului onest și muncitor.   USR Bistrița-Năsăud este alături de Alexandra Boldiș și împreună cu toți reprezentanții USR din administrație, va lucra în continuare pentru dezvoltarea județului, bunăstarea cetățenilor și împotriva sistemului vechi politic ce pune mai presus interesele de grup în defavoarea oamenilor de rând”  precizează sursa citată.

 

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii C.L. din data de 30 decembrie 2020 privind stabilirea taxelor speciale datorate de persoanele fizice și juridice din comuna Rodna în anul 2021, printre care și o taxă de utilizare a terenului sintetic din comună, exceptați de la plata taxei fiind elevii liceului din localitate, precum și sportivii legitimați la cluburile sportive din comuna Rodna, deși, la data adoptării hotărârii, soțul persoanei evaluate, era legitimat la un club sportiv din comună.

foto: comunicat USR Bistrita-Nasaud

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu