Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Creste și alocația pentru hrana copiilor din creșe și din centre rezidențiale pe modelul din spitale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele Iohannis a promulgat astăzi legea care prevede cresterea  alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale la  22 de lei.

Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie” potrivit actului normativ promulgat, care precizează și că acest cuantum se va actualiza anual prin hotărâre a Guvernului.

”Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice se stabileşte în cuantum de 22 de lei. Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială”, prevede legea promulgată astăzi. Cu o săptămână înainte presedintele a promulgat si legea care prevede cresterea normei de hrană pentru bolnavii din spitale la același nivel de 22 de lei. Ambele intră în vigoare din 1 iunie.

Alocația de hrană din spitale se dublează din 1 iunie și ajunge la 22 de lei. Președintele a promulgat astazi legea care ii are inițiatori pe doi parlamentari bistrițeni

Share.

Lasă un comentariu