Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ciucă și Ciolacu în tandem, anunț pe facebook despre noul pachet de măsuri sociale decise în coaliție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedinții celor două partide mari din coaliție, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat luni seară, deodată, pe facebook, fiecare pe pagina oficială,  în ce constă pachetul nou de măsuri sociale și economice pentru ajutorarea categoriilor defavorizate, evaluat la 1,1 miliarde de euro. Ambii au convenit să posteze același mesaj.

”Coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.” au scris cei doi lideri ai Coaliției, pentru a detalia ce presupune programul: amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru persoane fizice și companii care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza „crizelor multiple din ultima perioadă”, un sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei, dar si acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, categoriilor de salariați din sistemul public. Toate aceste măsuri ar urma să fie aplicate din 1 iulie .

Pachetul include și diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiilor, salariile, pensiile, asistența socială, -suspendarea angajărilor la stat, accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR.

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Motto:
  „Dacă îi dai un pește unui om, îl hrănești pentru o zi; dacă îl înveți să pescuiască, îl hrănești pentru o viață” .
  ( Proverb chinezesc)
  Incă o dovadă că guvernul Ciucă este o struto-cămilă PSD-isto _PNL-istă care în loc să promoveze programe de dezvoltare durabilă generatoare de prosperitate, continuă cu măsuri de caritate destinate consumului, prin atribuirea de pomeni iluzorii de 700 de lei celor cu venituri mici, dar acest “ajutor” mai degrabă contribuie accentuarea inflatiei si la scăderea puterii de cumpărare.
  O altă demagogie este cea legată de suspendarea angajărilor la stat, de la 1 iulie, după ce ministrul Investițiilor Europene Marcel Boloș, a anuntat că vrea să creeze 536 de posturi noi, la care se adaugă trei noi secretari de stat și alți doi subsecretari, care vor avea fiecare cabinet propriu.
  In loc să facă reformele administrative prevăzute in PNRR, care ar duce la reducerea aparatului bugetar, acesti impostori crează noi sinecuri pentru clientela politică.
  A tunat si i-a adunat. Ciucă nu înţelege economie, iar Ciolacu este un mediocru stăpânit de obsesia haiduciei, să iei de la bogati si să dai la săraci.

Lasă un comentariu