Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a decurs licitația pentru nouă spații comerciale din buricul Bistriței, toate proprietatea Primăriei? A avut trecere doar cel mai scump, o proprietate de 84 de mp.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O singură proprietate a municipalității, un spatiu comercial generos, de peste 84 de metri pătrați, amplasat pe Pietonalul Bistriței, pe Liviu Rebreanu 8, cu intrare din stradă s-a vândut marți, la un preț cu 50 % mai mare decât cel de pornire, stabilit de evaluatori.

A fost și singurul din cele nouă spații ofertate la vânzarea  din 24 mai de municipalitate, toate în zone ultracentrale, pentru care s-a ținut licitația efectivă.  Pentru celelalte fie n-au fost ofertanți, fie au fost, dar s-au împiedicat în proceduri, așa că va mai urma o altă sesiune în 14 iunie, a decis comisia de vânzare (foto 1).

Adjudecat la 1420 de euro/mp

Spațiul, pentru care au achitat taxa de participare patru srl-uri ofertante a fost și cel mai scump, evaluat din start la peste 85000 de euro plus 1300 euro pentru cota de teren. Din cei patru doar doi licitatori au contraofertat(FOTO 2) până ce, la aproape 116 000 de euro unul dintre ei a spus pas. Câștigător a fost declarat Lordinul srl, firma care deține mai multe restaurante în Bistrita, dar și una dintre cele mai mari firme locale de food-delivery. Mariana Cioată, administratorul Lordinul, prezentă la licitația de luni  și-a adjudecat spatiul din Liviu Rebreanu 8 la 120 000 de euro.

      

Prețul la care a fost adjudecat spațiul municipalității nu este foarte departe de ceea ce se practică pe piață. Astfel un spațiu comercial proaspat reabilitat, tot pe Pietonal, de 132 de mp  este oferit de o agentie imobilara pentru 230 000 de euro, adică puțin peste 1740 de euro mp. Spre deosebire de cel vândut de primărie, acesta nu mai are nevoie de lucrări de reabilitare. (https://www.oferte360.ro/spatii-comerciale-vanzare/bistrita)

Un alt spațiu tot pe Pietonalul Bistriței, pe Liviu Rebreanu 47, apartament 3, fara iesire directă la stradă, de 22 mp ar fi trebuit sa fie licitat tot marți, însă din cei 4 ofertanți care au achitat taxa de participare s-a prezentat doar unul. Comisia a decis amânarea licitației pentru 14 iunie. Prețul de pornire este de 11500 de euro adică 515 euro/mp. Acesta dar si altul, tot pe Liviu Rebreanu 35, parter, precum și alte cateva în Piața Centrală, respectiv Dornei sau General Grigore Bălan  vor fi oferit la vânzare într-o nouă licitație în 14 iunie.

Municipalitatea a mai avut în acest an și alte sesiuni de vânzare prin licitație a spațiilor din proprietate. Citeste si:

Primăria Bistrița vinde prin licitație mai multe spații comerciale, toate în zone centrale. Vezi care sunt și de la ce preț porneste licitația

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu