Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tinerele din Reteag acuzate că au înșelat vârstnici din Italia de care se pretindeau îndrăgostite, vor fi extrădate în Italia. Judecătorii au aprobat șase mandate europene de arest

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șase tinere femei, cele mai multe din Reteag, Bistrița-Năsăud reținute duminică, după ce polițiști din mai multe județe dar și carabinieri precum și polițiști germani au făcut ample percheziții în Maramureș și Bistrița-Năsăud, în regiunea italiană Locri, precum și în Germania vor fi trimise în Italia pentru a fi anchetate, după ce judecătorii clujeni au dispus executarea unor mandate europene de arest.

Curtea de Apel Cluj a încuviințat mandatele europene de arest emise de judecătorii din Locri, Italia, femeile urmând să ajungă în fața autorităților judiciare italiene. Pentru toate mandatul prevede ca în situația în care instanțele  pronunță o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea acelei pedepse. Una din tinere are de executat  potrivit portalului instanțelor consultat de Bistrița Express și o pedeapsă privativă de libertate  din 15.noiembrie  2021 decisă de Judecătoria Beclean, asa că mandatul trebuie sa astepte până își ispășește pedeapsa, au hotărât  judecătorii Curtii de Apel.

Ce spun carabinierii italieni că au făcut tinerele

În spatele descinderilor de duminică din cele trei țări stau informațiile oferite de victimele din Italia polițiștilor, care au realizat repede că au de a face cu o adevărată rețea de înselăciune si extorcare a unor vârstnici de către femei care se pretindeau îndrăgostite de acestia. Într-unul dintre cazuri victima era cat pe ce sa fie ucisă cu o doză aproape letală da valiun.

Investigațiile au început când un bărbat în vârstă a raportat la sectia de carabinieri din San Luca (RC) că ar fi fost înșelat de o tânără româncă care, pretinzând că este îndrăgostită de el, l-ar fi determinat să-i dea 20.000 de euro într-un an. Știind că nu poate fi vorba de oacțiune izolată, carabinierii au dezvăluit curând existența unei organizații criminale articulate specializată cu o bază staționarp în România și propria bază de operare în Italia. Femei tinere care au profitat de singurătatea și vulnerabilitatea bărbaților în vârstă și s-au declarat îndrăgostite de ele. Apoi au trecut la cereri de bani, provocând în cele mai multe cazuri probleme fictive de sănătate personală sau a membrilor familiei proprii.

În timpul anchetei s-a reieșit chiar că două femei din organizație au jefuit un bărbat de șaptezeci și șapte de ani, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium care i-a provocat, în ultimele zile două atacuri de cord” au scris pe facebook carabinierii italieni.

Despre acțiunea de duminică, carabinierii au scris: ”cu sprijinul forțelor de poliție române, germane și olandeze și cu supravegherea Europol, carabinierii Comandamentului Provincial Reggio Calabria au executat 13 mandate europene de arestare și 3 ordine de custodie preventivă. „Smecheriile sentimentale” sunt mai răspândite decât ți-ai putea imagina. Distras de lingușirea străinilor, care găsesc teren fertil printre fragilitatea victimelor. Nu va fie rusine, dar raportati-i pe cei care exploateaza sentimentele oamenilor pentru profit.”

Dosar mandat european

Share.

About Author

Lasă un comentariu