Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lorant Sas despre situația economică a țării: ”vom plăti cu toții acest balet al incompetențelor”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Lorant Sas avertizează că România ar putea intra în criză economică dacă va continua cu strategiile de tip voucher în locul unei gestionări realiste a situației actuale. ”Este momentul în care chiar urmărim cu îngrijorare situația economică a României. Din păcate, indicatorii economici și strategiile de tip “voucher” ale actualei coaliții guvernamentale prevestesc o posibilă criză, cu efecte care vor afecta nivelul de trai și bunăstarea românilor” scrie parlamentarul bistrițean.

El spune și că explozia ratelor la bănci și inflația nu este cauzată doar de pandemie si de efectele războiului, ci si de măsurile guvernamentale insuficiente : ”Ratele la bănci au explodat iar inflația a atins cote record, mult peste media europeană și nu, nu este cauzată doar de efectele pandemiei sau ale războiului, după cum ni se spune la televizor. Măsurile guvernamentale au fost puține, insuficiente sau la nivel de promisiuni neonorate, cel mai bun exemplu fiind reducerea accizei la combustibili.” scrie acesta.

”Deficitul bugetar și deficitul balanței comerciale (diferența între importuri și exporturi) se accentuează, la fel ca și cel între ponderea din PIB a cheltuielilor bugetare și a veniturilor colectate la bugetul de stat, în timp ce guvernanții ne anunță că vor suspenda angajările la stat. Asta după ce zeci de mii de posturi bugetare au fost ocupate în ultima perioadă de către clientela de partid.

Deși deja cheltuielile nu pot fi acoperite din venituri, guvernanții trimit carduri și vouchere fără a avea o sursă clară a finanțării. Instituțiile europene tocmai au confirmat că nu există fonduri europene pentru aceste viitoare plăți către populație.

Tot cu referire la banii europeni, suntem în trista situație de a nu fi cheltuit niciun euro din PNRR iar ritmul de absorbție al fondurilor din calendarele curente este unul catastrofal, mult sub țintele asumate.

Toate acestea se întâmplă în timp ce liderii PSD și PNL se bat reciproc pe spate și se întrec în declarații optimiste și de autoapreciere. Vom plăti cu toții acest balet al incompetenților!” mai scrie Lorant Sas în postarea sa.

El face referire si la situația din partid și spune că va anunța din timp ce decizie va lua: ”În ceea ce privește situația internă din formațiunea politică în care activez și viitorul meu politic, voi comunica, în decursul următoarelor zile, deciziile pe care le voi lua”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu