Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Senatorii au votat astăzi un proiect care pedepseste cu închisoarea pe cei care încearcă să vândă sau să cumpere copii. Printre inițiatori e și un parlamentar bistrițean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senatorii au votat astăzi, în bloc, o inițiativă legislativă a parlamentarilor USR care pedepsește cu închisoarea încercarea de cumpărare, respectiv de vânzare a unui copil prin ocolirea procedurilor de adopție.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează oferirea sau darea de bani sau alte materiale ori alte foloase”, iar un amendament adus în comisiile Senatului prevede privarea de libertate inclusiv  pentru intermediari.

Proiectul legislativ care invocă nenumăratele abuzuri de acest gen făcute după Revoluție și până în prezent amendează legea adopțiilor și prevede: ”Fapta părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, primeşte sau pretinde bani ori alte foloase materiale, în scopul stabilirii între copil şi terţe persoane a unor legături asemănătoare celor dintre părinţi şi copii, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează oferirea sau darea de bani sau alte materiale ori alte foloase”. Proiectul legislativ trebuie să ajungă și în Camera Deputaților care este Cameră Decizională.

Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți  parlamentari USR, printre care se numără și deputatul de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas.

Aici puteți consulta proiectul legislativ adoptat în 7 iunie în Senat:

https://www.senat.ro/legis/PDF/2022/22L268FG.PDF

Share.

About Author

Lasă un comentariu