Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Comandantul pompierilor bistrițeni a fost înger salvator în accidentul de la Săsarm. Bărbatul se afla în timpul liber atunci când a ajuns la accident

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Pentru o parte din victimele accidentului de luni seara din Săsarm în care două mașini s-au colizionat, interventia unui comandant de pompieri de la ISU Bistrița, care trecea întâmplător prin zonă, în drum spre Cluj,  s-a dovedit salvatoare. O postare a Ministerului Afacerilor Interne dă detalii despre ce s-a întâmplat la locul accidentului:
Ilie Dunca, comandantul pompierilor Bistrița este cel care a sunat la 112 și a coordonat intervenția celor de la ISU de la fața locului, solicitând inclusiv un elicopter pentru o tânără șoferiță încarcerată, pentru care a trimis de urgență coordonatele gps. Aceasta în timp ce asigura suport celor cinci victime prinse în cele două autoturisme și îi coordona pe șoferii care au oprit sa dea o mână de ajutor:
A găsit un morman de fiare contorsionate între care a zărit cinci oameni conștienți, dar răniți grav. Nu era prima oară când vedea o astfel de scenă teribilă și știa exact ce are de făcut.(…)Rapid le-a transmis colegilor din dispecerat toate datele de la fața locului.– Trimiteți și elicopterul. E nevoie de el. Vă trimit imediat coordonatele GPS. Aștept urgent echipajele. A evaluat rapid victimele din prima mașină. Nu prezentau răni grave, dar erau încarcerate.
-O să am rugămintea să nu încercați să îi scoateți din mașină până când nu ajung colegii mei de la pompieri.Nu știm ce leziuni interne au. Trebuie să vorbim cu ei permanent ca să nu-și piardă cunoștința! le-a spus aceasta oamenilor adunați la locul accidentului.
Oana, ai grijă să se întâmple asta. Merg la a doua mașină. Văd că iese fum de sub capotă”.
Comandantul Dunca a intervenit pentru deconectarea bornele celeilalte mașini, în care era încarcerata o tânără, mașină de sub capota căreia ieșea fumul și i-a acordat primul ajutor soferiței captive în mașină, alături de care a rămas până la sosirea colegilor săi e la Smurd: Ajuns în dreptul mașinii a observat că victima se afla într-o stare de semiconștiență. Și-a dat seama că fata nu putea să vorbească, i-a eliberat rapid căile aeriene și a așezat-o într-o poziție de siguranță.În timp ce încerca să comunice cu aceasta, a strigat după ajutor. Să mă ajute cineva. Trebuie să decuplăm urgent bornele mașinilor. Din mașina asta iese fum deja! Mă poate ajuta cineva, vă rog?-Te ajut eu! s-a auzit din mulțime”
”În doar câteva minute, au apărut și primele echipaje de la ISU Bistrița. Victimele au fost descarcerate și transportate în siguranță la spital. Pentru fata aterizează imediat elicopterul. Eliberați zona de acolo. Acolo va ateriza, le-a spus Ilie localnicilor care se strânseseră în apropierea mașinilor. Într-un final, victima a fost stabilizată și transportată cu elicopterul SMURD la spital” își continuă relatarea cei de la MAI, care scriu și că Dunca e un adevărat salvator: Poate că mulți vor spune că și-a făcut meseria, însă pentru noi, el este un erou, la fel ca toți salvatorii!
Share.

About Author

Lasă un comentariu