Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bacalaureat 2022: 84 % din elevii înscriși la începutul anului în clasele a XII-a s-au înscris la Bacalaureat în BN. Jale cu absolvenții de la Seral

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Prima etapă a Bacalaureatului din acest an cea de limba și literatura română a adunat în cele nouă centre de examen din Bistrița-Năsăud în jur de 2000 de absolvenți de liceu. Zece la sută dintre ei, adică 239 nu sunt la prima încercare și provin din promoțiile anterioare. În total din elevii înscriși la începutului anului școlar în clasa a XII-a în județ, doar 84% au reușit să se înscrie la Bacalaureat. La nivelul cursurilor serale situația e de-a dreptul critică: nici 2% nu s-au înscr
16 % din promoția 2022 nu s-a înscris în examen
La o examinare a cifrelor puse la dispoziție de Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud reiese că în jur de 16 % din promoția acestui an nici măcar nu s-a înscris la Bacalaureat. Dintre acestia 95, adică 5,2 % au promovat clasa a XII-a, deci avea verde la înscriere, însă nu au luat în calcul opțiunea. În schimb 192, care au fost fie corigenți, fie cu situația neîncheiată la finalul cursurilor, nu au cum intra în sesiunea de vară a Bacalaureatului. Mulți dintre acesta, spun profesorii consultați de Bistrița Express nici nu vor mai ajunge să dea acest examen care le validează absolvirea studiilor liceale.
UPDATE: 25 de elevi n-au mai ajuns la prima probă a Bacalaureatului, cea de Limba și Literatura Română. Au mai rămas 1854 în concurs.
Nici 2% din promotia de la seral
Cursurile serale ale liceului nu au reusit sa trimită nici anul acesta în bacalaureat absolvenți, decât într-o măsură nesemnificativă. Abia 4 din 221 de absolvenți ai claselor de seral s-au înscris anul acesta la BAC.
STATISTICI – Promotia 2022
Liceu ZI: 1885 elevi promovati, 1790 înscriși la Bacalaureat 2022- 95 promovati nu s-au inscris
170 corigenti,  22 cu situatia scolara neincheiata/ exmatriculati
Învatamantul seral: 221 de elevi promovati,  inscrisi  BAC: 4
Cifrele celor înscriși sunt sensibil asemănătoare cu situația de anul trecut:
Share.

About Author

Un comentariu

  1. Evident, este consecința faptului că tocmai profesorii sunt cei care nu încurajează elevii să se înscrie la bac, ba mai mult îi sfătuiesc să nu se înscrie mai ales pe cei de la seral.

Lasă un comentariu