Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Victimele violenței domestice vor putea fi cazate și în locuințele sociale ori de necesitate, stabilește o lege care a trecut azi de Parlament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputații au votat astăzi o lege care permite administrațiilor locale sa le ofere loc de cazare temporară victimelor violenței în familie  în locuințele de necesitate și chiar în cele sociale. O inițiativă a mai multor parlamentari USR  a modificat legea locuinței pentru a permite si persoanelor obligate sa plece din domiciliu de violența partenerilor sau a altor membri ai familiei să poată fi repartizate în aceste locuințe cel puțin în perioada acțiunii ordinului de protecție, emis de judecători sau a celui de protecție temporară dat de polițiști.

Administratiile obligate sa publice lista locuințelor si gradul de ocupare

Noul proiect legislativ inițiat de două parlamentare USR, Oana Țoiu (foto) și Oana Alexandra  Cambera, si contrasemnată de aproape toți ceilalți parlamentari USR, inclusiv de deputatul de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas prevede si ca administrațiile locale sa fie obligate să publice în mod transparent pe site-urile lor situația locuințelor sociale și de necesitate, dar și gradul de ocupare a acestora.

Proiectul votat miercuri, 22 iunie în Camera Deputaților stabilește și că repartizarea locuințelor către aceste persoane se poate face și în regim, de urgență. Proiectul trebuie promulgat de președenția României pentru a deveni lege. Aici puteți consulta proiectul legislativ:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?nr=109&an=2022

Share.

About Author

Lasă un comentariu