Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Campionul mondial David Popovici, după a două medalie de aur: ”Dacă vreodată mi se va urca la cap, știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dublul medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de natație, performanță neegalată până acum timp de aproape 50 de ani, este convins că succesul obținut la doar 17 ani nu-l va schimba. El a declarat imediat după ce a câștigat miercuri seară și proba de 100 de metri de la campionatele mondiale, după cea de 200 de metri liber:” Dacă vreodată, cumva, mi se va urca la cap, știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei, care sunt oameni normali ca și mine”, a declarat David Popovici pentru TVR.

Tânărul dublu campion mondial a mai spus și că e bucuros că a reușit să-i facă mândri pe românii care l-au urmărit: „M-am bucurat că s-a terminat şi că am reuşit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit şi că într-un final s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor şi cu ocazia asta milioane de români au reuşit să se uite, sper să nu exagerez, şi să mă susţină. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu. Urmează o vară plină, un sezon competiţional încărcat, dar pe care de abia îl aştept. Ce urmează în viitorul foarte apropiat este un pic de pauză şi un pic de timp să reflectăm asupra ce tocmai s-a întâmplat”, a mai spus Popovici.

Românul este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aurul la probele de 100 și 200 m liber în aceeași ediție. S-a mai întâmplat doar acum 49 de ani în 1973 când americanul Jim Montgomery, a reușit performanța  la Campionatele Mondiale de la Belgrad, dezvăluie Comitetul Olimpic Român într-o postare pe facebook.

”David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47.58.David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial (…) Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ”adoptat”. Ești inspirație, admirație și motivație pentru orice sportiv care își dorește să ajungă cel mai bun din lume!” a mai transmis COR.

Sursă foto: facebook COR

Share.

Lasă un comentariu