Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reacția USR Bistrița la demisia din partid a parlamentarului filialei: ”plecarea în mijlocul mandatului e un act de traseism”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
USR-PLUS Bistrița merge mai departe, anunță conducerea municipală a USR într-un comunicat de presă redactat ca reacție la demisia din partid a deputatului de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas, ales pe listele USR.
Conducerea organizației Bistrița a USR scrie că Lorant Sas este doar unul din cei 10 parlamentari ai partidului care au anunțat că-l urmează pe Cioloș în condițiile în care partidul are 80 de deputați și senatori, iar plecarea lor, pe care o califică drept un nonsens politic nu înseamnă că partidul s-ar destrăma, așa cum ar vrea să lase impresia: Prin demisia domnului Lorant Sas și a celorlalți parlamentari care îl urmează pe domnul Cioloș, se încearcă crearea impresiei că USR-PLUS se destramă. Total fals! USR-PLUS merge mai departe pentru că oamenii asta așteaptă de la cel mai important partid de opoziție din România. Este vorba despre 10 parlamentari din 80 câți avea USR-PLUS, care au ales să ia calea traseismului și să plece spre un proiect de vanitate care este un nonsens politic. Mandatul celor 10 parlamentari, care au fost aleși pe listele USR-PLUS, nu ar trebui să fie o mișcare de scindare pentru că NU vor reuși să divizeze voturi care au fost obținute în echipă” scrie comunicatul USR.
Reprezentanții filialei bistrițene califica plecarea din partid drept un act de traseism: ”Plecarea în mijlocul mandatului, este un act de traseism politic și de trădare la adresa membrilor USR-PLUS și a cetățenilor care în 2020 au votat pentru listele USR-PLUS”.
USR BN neagă că ar fi primit adrese oficiale de la deputatul Sas
Comunicatul ține să precizeze ca Lorant Sas nu ar fi trimis acte oficiale catre biroul județean cu excepția demisiei sale, dar și că din 7 decembrie acesta ar fi fost suspendat din drepturile de membru USR: ” În ceea ce privește declarațiile domnului Lorant Sas, cum că”nu ar fi primit vreun răspuns la zecile de adrese înaintate forurilor executive ale USR-PLUS”, menționăm că până la data de astăzi Biroul Local al USR-PLUS Bistrița, forul executiv al filialei Bistrița din care domnul Sas a făcut parte până ieri, nu a primit nici o adresă, exceptând demisia, din partea domnului Sas. De altfel, domnul Sas a fost invitat de mai multe ori să participe la ședințele deschise ale Biroului Local, însă acesta a ales să lipsească cu desăvârșire din viața organizației municipale Bistrița, refuzând orice formă de colaborare după preluarea mandatului de parlamentar.
Menționăm de asemenea faptul că, începând cu data de 7 Decembrie 2021, domnul Lorant Sas a fost suspendat din drepturile de membru USR pentru neplata cotizației pentru o perioadă mai mare de 6 luni de zile, conform prevederilor Statutului USR.”
USR-iștii îi cer si demisia de onoare deputatului: ” Pe această cale, îi solicităm domnului Lorant Sas, demisia de onoare din Parlamentul României, pentru a lăsa următorul membru de pe lista USR-PLUS pentru Camera Deputaților să continue mandatul, conform alegerii membrilor USR-PLUS Bistrița-Năsăud și a cetățenilor care au votat lista și programul USR-PLUS în 2020. Așadar, îi urăm succes fostului nostru coleg în noua formațiune politică și menționăm că oricât ar încerca unii sau alții să destabilizeze USR-PLUS, nu vor reuși pentru că principiile USR-PLUS sunt unele sănătoase, pentru oamenii care își doresc să schimbe în bine societatea în care trăiesc!” mai scrie USR Bistrița.
Share.

About Author

Lasă un comentariu