Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un proiect european din categoria ”să aruncăm banii pe fereastră” dă bătăi de cap actualei administrații a Bistriței

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un parc amenajat cu bani europeni tocmai în Viișoara, în apropierea cartierului de blocuri sociale, în vecinătatea târgului Heidenfeld, o ideea a fostei administrații a Bistriței dă bătăi de cap  actualei conduceri a municipalității. Nici n-a fost recepționat încă de Direcția de Servicii Publice a Primăriei de la constructor, că parcul ridică deja probleme după vandalizarea mobilierului dar și a copacilor și ar putea avea nevoie de pază permanentă. Recent polițiștii locali au prins acolo, în flagrant, după o reclamație, o proprietară de câini care își instiga patrupedele să vandalizeze copacii.

Primarul Turc crede  că locația parcului a fost prost aleasă și, cu toate că poliția locală are amenajat în apropiere, de dată recentă, un post de proximitate, ce s-a întâmplat în acest parc reclamă prezența permanentă a polițiștilor acolo: ”Nu putem pune un polițist la fiecare copac, la fiecare bancă. Locația unde a fost amenajat parcul in Viișoara a fost după mine neinspirată. (..) Luam în calcul stabilirea unui post de politie în parc, dar repet asta înseamnă o escaladare a bugetului public si costuri pentru noi. Investiția a fost recepționată recent și nu a fost deschisă public, pentru că nu a fost încă preluată încă de Direcția de Servicii Publice (…)Politia locală a identificat omul care-si antrena câinele pe scoarța copacului, (nn. e vorba de o femeie ) Nu știu de unde vine impulsul asta de a vandaliza..Cum sa-ti antrenezi câinele pe copaci? Așa ceva n-am mai văzut. Sigur că a fost amendată. Nu putem pune un polițist la fiecare copac, totuși.”  a mai spus Turc.

Parcul cu pricina, denumit parc de promenadă în Viișoara pe malul râului Bistrița  a fost amenajat pe  circa 19 621 de metri pătrați si potrivit proiectului a costat 2,6 milioane de lei , la care s-au adăugat 500 de mii de lei TVA-ul.

Obiectivul general al proiectului, realizat cu bani din Programul Operațional Regional a fost reconversia și re funcţionalizarea unui teren degradat, racordarea la utilități publice, alei pietonale, mobilier urban, zonă de picnic, etc. A fost realizat de o asociere între CML.RO, compania care lucrează si la centura Becleanului  și PRO ARCAD GRUP SRL. Problema parcului rămâne însă vecinătatea cu zonele blocurilor sociale, o zonă cunoscută inclusiv de poliție inclusiv pentru infracționalitatea de aici.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu