Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mitropolitul Andrei a oficiat marți o liturghie la Penitenciarul Bistrița pentru deținuți și personalul instituției. Slujba a fost ținută în ajunul sărbătorii protectorilor Penitenciarelor, Sf. Apostoli Petru și Pavel

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, IPS Andrei a oficiat marți Sfânta Liturghie la Penitenciarul Bistrița și i-a binecuvântat pe angajații și deținuții instituției de recluziune. Prezența mitropolitului, dar și altor înalte fețe bisericești în mijlocul deținuților în ajunul sarbatorilor Sfinților Apostoli Petru și Pavel, protectorii penitenciarilor este o tradiție.

În curtea Penitenciarului Bistrița  pe un podium special amenajat ÎPS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici. din care  protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican, duhovnicul Mănăstirii Dobric, Siluan Farcaș, duhovnicul Mănăstirii Strâmba, Paisie Pașcu, preotul Ioan-Vasile Vlașin, de la Capela Penitenciarului Bistrița,, precizează Radio Renașterea. La finalul slujbei ÎPS Andrei i-a binecuvântat și le-a oferit cărți duhovnicești tuturor deținuților, care la rândul lor au cântat pricesne.

La slujbă au fost participat autorități locale și județene, personalul angajat şi persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Bistrița, dar și alți invitați.

Au fost prezente si oficialități locale, printre care comisarul şef de penitenciare Lucian Siman, vicepresedintele Consiliului Judetean, Camelia Tabără și subprefectul Ioan Zăgrean.

Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România

În fiecare an, în 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte “Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, precizeaza  un comunicat de presă al Penitenciarului Bistrita.

Foto credit: Radio Renașterea

Share.

About Author

Lasă un comentariu