Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Douăzeci de mii de turiști au plătit bilet la Figa în iunie, anul acesta. Administrația spune că în 10 ani au fost peste 2 milioane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Iunie 2022, luna de deschiderea a  sezonului estival la Băile Figa a adus o dublare a numărului de turiști față de aceeași luna a anului trecut precizează primarul Becleanului, Nicolae Moldovan într-o postare făcută pe pagina sa de facebook.
Primarul spune că Figa ar fi devenit un adevarat magnet pentru turiști, inclusiv din alte țări, ilustrând cu cazul unei familii de polonezi care s-a întors anul acesta alături de un grup de prieteni, după ce anul trecut au petrecut un sejur la Băile Figa:
În general, se știe asta, dacă ai fost în vizită la cineva și ți-a plăcut, revii. Și Băilor Figa li se potrivește asta. Nu de puține ori, revedem „în băi” chipuri întâlnite în ani trecuți…Spre bucuria noastră aleg să își petreacă din nou zile de odihnă și relaxare în atmosfera de vacanță a stațiunii din apropierea Becleanului. S-a întâmplat acest lucru și cu câțiva polonezi. Doi dintre ei au venit anul trecut la Băile Figa și le-a plăcut într-atât încât au revenit și anul acesta, imediat ce s-a deschis noul sezon estival. Dar nu singuri!…Au venit de data asta însoțiți de un grup numeros de prieteni dornici de a-și petrece o minivacanță în România, la Băile Figa. De altfel, prezența grupurilor de turiști (organizate sau nu!) la intrarea băilor nu mai e demult o noutate. Le mulțumesc tuturor acelora care aleg Băile Figa ca destinație de vacanță. Și nu sunt puțini.” a precizat primarul din Beclean.
Nicolae Moldovan a făcut și o estimare a numărului de turiști de la Figa din cele câteva zile din iunie, de când a început sezonul: ” dovada ca este o locație aparte o spun cei 20.000 turiști intrați anul acesta 2022 in doar câteva zile din luna Iunie . Sau dacă facem referire la cei 2 milioane de turiști in cei zece ani de existența” a scris primarul într-un răspuns dat unui comentator de pe pagina sa. 
El este convins  finalizarea și intrarea  în funcțiune a noilor investiții, (NN: între care Centrul Legacy),  din stațiune va atrage și mai mulți turiști. ”Am pornit de la „nimic” și am ajuns la un „ceva” care începe să conteze. Cu greu, cu opinteli, …am mers totuși mereu înainte. Într-o direcție care duce nu doar spre dezvoltarea stațiunii, ci și, prin aceasta, la dezvoltarea orașului nostru” a mai spus Nicolae Moldovan 
Share.

About Author

Lasă un comentariu