Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un parlamentar bistrițean desființează noua impozitare decisă pentru dividende. ”aruncăm cu numere de parcă am juca la păcănele”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ideea taxării în plus a dividendelor de la 5%la 8%, avansată de Guvern în așa numitul nou pachet  fiscal este calificată de deputatul de Bistrița-Năsăud, Lorant Sas drept un nou exemplu de țopăială fiscală. Parlamentarul spune că alegerea noi cote pare absolut aleatorie și că putea fi orice cifră în loc de acest 8 % în absența unui studiu de impact care să arate cât ar trebui sa fie valoarea acestui impozit.

”În loc să se ocupe de reforma ANAF din PNRR pentru că suntem ultimii în UE la colectarea veniturilor din taxe și impozite, Guvernul se apucă iar de țopăială fiscală. Decide impozitarea dividendelor de la 5 la 8%. De ce 8, și nu 7, 10 sau 16? Există vreun studiu de impact care însoțește această cifră sau iar aruncăm cu numere de parcă am juca la păcănele?

Deputatul Lorant Sas cere  Guvernului să prezinte analiza de impact care stă în spatele acestor cifre,  conform HG 870/2006 și a legii responsabilității fiscal bugetare 69/2010, dar și a  testului IMM – care să indice cum vor fi afectați cei mai vulnerabili dintre antreprenori.

”Dacă aceasta este politica de predictibilitate și de respect pentru antreprenori a Guvernului României, atunci nu avem o astfel de politică” a mai comentat Lorant Sas..

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu