Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Din 2023 Inspectoratele școlare devin direcții județene. Cu ce instituții vor fi comasate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inspectoratele Școlare se vor desființa și locul acestora va fi luat începând din 2023  de direcții județene de învățământ. Direcțiile deconcentrate se vor forma pe structurile actualelor ISJ-uri prin comasarea cu centrele județene de asistență Psihopedagogică. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sorin Câmpeanu. Măsurile vor fi promovate în septembrie prin proiect de lege inițiat în Parlament de Ministerul Educației:

“Inspectoratele școlare județene se transformă în direcții județene de învățământ preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate în subordinea Ministerului Educației, cu personalitate juridică. Ele vor fi formate prin reorganizarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a municipiului București, și prin comasarea cu Centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională, respectiv CMBRAE. Atribuțiile vor fi inspecția de specialitate, organizarea de sistem, gestionarea mobilității personalului didactic, evoluția în carieră, mă refer aici la gradele didactice și titlurile de profesor emerit – altă notate – plus alte atribuții administrative. Un rol absolut esențial îl va avea autoritatea națională pentru inspecție școlară și asigurarea calității (ANISAC)”, a spus oficialul.

Termenul pentru desființare-înființare e strâns: până la finalul lunii iunie 2023 trebuie înființate aceste instituții, pentru că în septembrie 2023 va intra în funcțiune planul cadru-nou, și curriculumul nou, și acestea prevăzute în proiectele legilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu