Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Salvare spectaculoasă în troliul unui elicopter SMURD dintr-o zonă greu accesibilă a unui bărbat lovit de un copac în Munții Călimani. Trei ore a durat intervenția. VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Recuperarea  unui bărbat căreia un copac i-a fracturat coloana vertebrală într-o zonă greu accesibilă din Munții Călimani s-a dovedit o adevărată aventură pentru salvatorii acestuia. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor care au urcat alături de câțiva paramedici ISU în masivul în care se găsea victima dar și a unui elicopter SMURD care l-a ridicat cu troliul pe o targa pe bărbatul rănit și un paramedicSMURD. În urmă cu câteva minute la circa trei ore de la accident rănitul a fost preluat de Spitalul de Urgență Bistrița.

Inițial ISU și Serviciul de salvamont BN  au anunțat miercuri seara intervenția pentru salvarea unui bărbat lovit de un trunchi de copac cu multiple traumatisme într-o zonă  de pădure greu accesibilă de pe raza localității Bistrița Bârgăului ( zona Șoimul)

După un urcuș de zeci de minute echipajele de interventie au ajuns la victima – un bărbat în vârstă de aproximativ 36 de ani, însă după oevaluare preliminară și stabilizare și, ținând cont de faptul ca accesul autospecialelor de interventie este imposibil în zona respectiva, s-a luat decizia evacuării bărbatului pe calea aerului.” A fost solicitat, prin dispeceratul integrat ISU SAJ Bistrița Nasaud, elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala Târgu-Mureș pentru a realiza operațiunea de extragere a victimei, prin troliere. Au fost furnizate coordonatele GPS pentru cea mai apropiata locație unde se poate realiza operațiunea în condiții optime” a transmis ISU în cursul intervenției.

Victima a fost evacuată pe calea aerului la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. A fost ridicata la aparatul de zbor cu troliul din zona impracticabilă unde a fost găsit  și după un zbor de câteva minute  fost  coborâtă  pe heliportul spitalului pentru a fi preluata de personalul medical al unității spitalicești.

Foto si video: ISU Bistrița-Năsăud

Share.

About Author

Lasă un comentariu