Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cele două incendii forestiere de la Colibița și Șanț greu de dovedit. Mai au încă focare răzlețe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pompierii din Bistrița-Năsăud mai au încă de furcă cu cele două  incendii de pădure izbucnite în urmă cu câteva zile în Colibița și în zona comunei Șanț. Câteva focare răzlețe reclamă intervenția pompierilor dar și supraveghere permanenta a arealului.

În acest moment, încă se intervine în continuare la incendiile de la fondurile forestiere de la raza localităților Colibița și Șanț” au anunțat luni dimineața cei de la ISU BN..
La incendiul de pădure din Colibița, au rămas la intervenție doua echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, pădurari de la Ocolul Silvic dar și voluntarii  SVSU Bistrița – Bârgăului. Suprafața pe care se manifestă focare răsfirate este de aproximativ 3 ha, informează ISU.
”Pentru incendiul de pădure din zona Șanț intervin, în acest moment, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Ocoalele Silvice din localitățile Șanț și Poiana Ilvei” a informat ISU Bistrița-Năsăud. Suprafața pe care se manifesta incendiul este de 4 ha (focare răzlețe).
Misiuni de stingere a focarelor la aceste incendii de pădure în zone greu accesibile s-au desfășurat inclusiv în acest sfârșit de săptămână. Se fac eforturi susținute pentru limitarea extinderii incendiilor pe suprafețe mai mari, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor. În funcție de evoluția situației operative, vor fi alocate resurse suplimentare pentru sprijinirea echipelor din teren.

ISU sancțiuni pentru incendierea vegetației
Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Bistrița-Nasaud desfășoară și in aceasta perioada controale în teren, cu privire la prevenirea incendiilor de vegetatie și miriști, iar în ultimele zile au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 amenzi (cuantum total 1000 lei) și 6 avertismente scrise.

În urmă cu câteva zile pompierii au anunțat că u lichidat incendiul mare de la Colibița: Citiți și:

Incendiul pădurii din Colibița a fost lichidat joi dimineața. Au fost afectate 5-6 ha de pădure (VIDEO)

Share.

Lasă un comentariu