Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Încep lucrările la barierele cu semnalizare acustică și luminoasă din Livezile și Susenii Bârgăului. Vestea a dat-o inițiatorul legii care obliga CFR sa monteze bariere, Ionuț Simionca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instalarea barierelor cu semnalizare acustică și luminoasă de la trecerile de nivel cu calea ferată din  Livezile și Susenii Bârgăului intră în linie dreaptă. Fostul deputat Ionuț Simionca, secretar general al PMP este cel care a făcut anunțul că CFR SA a  dat ordinul de începere a lucrărilor pentru șantierele barierelor, trei cu totul.

Simionca, inițiatorul în 2018 a unei legi care obligă CFR sa instaleze bariere cu semnalizarea video acustica spune pe facebook că activitatea sa din Parlament dă roade: ”În baza legii pe care am inițiat-o, încep lucrările de instalare a barierelor la nivel de cale ferată în localitățile Livezile și Susenii Bârgăului. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA București a semnat  în 25 iulie, ordinul de începere a lucrărilor de instalare a barierelor la nivel de cale ferată în 3 locații: 2 în Livezile și una în Susenii Bârgăului. În baza aceleiași legi, în 2019, a fost instalată bariera de la Viișoara, într-un loc în care s-au pierdut vieți omenești nevinovate”  a mai scris Simionca pentru a adauga: ”Legea nr. 154 din 26 iunie 2018, pe care am inițiat-o în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, impune Ministerului Transporturilor obligativitatea efectuării unor lucrări pentru creșterea siguranței traficului rutier și feroviar. Conform actului normativ, toate trecerile la nivel de cale ferată care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere. În plus, administratorii căilor ferate sunt obligați să asigure vizibilitatea trecerilor la același nivel cu calea ferată prin curățarea vegetației pe o rază de 150 de metri”.

Teoretic barierele trebuie terminate la finalul acestui an

Lucrările la barierele din Livezile și Suseni sunt licitate de multă vreme și ar fi trebuit sa demareze încă de anul trecut. Pe site-ul CFR SA , la fisa tehnica a proiectelor se precizează că lucrările ar trebui sa se încheie la finalul anului 2022, însă dată fiind întârzierea cu care s-a început, probabil că vor ieși din termen. Una dintre lucrari costa  peste 3,9 milioane de lei iar cea de la Livezile 4,244 milioane lei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu